Papa Francisc a donat 27 de ventilatoare pentru a ajuta spitale din America Latină

Publicat:

Papa Francisc a donat 27 de ventilatoare pentru a ajuta spitale din America Latină care se confruntă cu dificultăţi financiare să lupte împotriva pandemiei de COVID-19, a informat vineri Sfântul Scaun într-un comunicat citat de EFE, potriit agerpres.

Echipamentele au fost trimise prin intermediul cardinalului Konrad Krajewski, responsabil cu activitatea caritabilă a papei (Elemosineria Apostolica), şi prin mai multe nunţiaturi diplomatice.


Citește și : Șase răniți într-un atac cu cuţitul în oraşul scoţian Glasgow. Suspectul, împuşcat de poliţie

Patru ventilatoare au fost donate spitalelor din Haiti, două pentru Republica Dominicană, două pentru Bolivia, patru pentru Brazilia, trei au fost trimise în Columbia, două în Ecuador, trei în Honduras, patru în Venezuela şi alte patru în Mexic.

Papa Francisc a cerut, de asemenea, să fie trimise ventilatoare unor spitale şi din alte zone ale lumii: câte două în Camerun, Zimbabwe, Bangladesh şi Ucraina.

Sfântul părinte a demonstrat că este foarte preocupat de pandemia de coronavirus şi a donat astfel de echipamente şi Italiei şi Spaniei, atunci când cele două ţări s-au confruntat cu cele mai tragice momente ale crizei coronavirusului.

Citește și : Lovitură de teatru în Bulgaria! Șeful anti-drog era mână-n mână cu traficanții!

Printre alte iniţiative lansate de Vatican se numără şi o licitaţie în cadrul căreia au fost puse în vânzare cadourile pe care papa le-a primit de la diferiţi sportivi de elită, pentru a contribui la strângerea de fonduri.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.