Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pulmonare spitalului din Suceava

Publicat:

Papa Francisc a donat cinci ventilatoare pentru bolnavii de Covid-19 , trataţi în Spitalul Judeţean Suceava. Echipamentele vor ajunge în România sâmbătă, cu aceeaşi aeronavă cu care revine în ţară echipa medicală din România care a lucrat două săptămâni la Milano, transmite news.ro.

Potrivit Vatican News, în mod semnificativ, chiar de ziua sa onomastică, Papa Francisc – care a primit la botez şi numele Jorge (Gheorghe) – a trimis diverse materiale medicale, printre care cinci ventilatoare pulmonare, spitalului din Suceava, cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus din România.


Citeşte şi: Trump SUSPENDĂ eliberarea green card-urilor

”Un semn de apropiere faţă de bolnavii de Covid-19, dar şi de susţinere a personalului sanitar din cel mai mare focar al pandemiei de Coronavirus din România. Astfel poate fi considerat gestul concret pe care papa Francisc l-a făcut faţă de bolnavii infectaţi cu noul coronavirus din Suceava, pentru care a trimis astăzi din Cetatea Vaticanului diverse materiale medicale. Cu aproapte 25% din totalul infectărilor la nivel naţional, oraşul Suceava şi alte comune din împrejurimi sunt în carantină totală de mai multe săptămâni”, a transmis Vatican News.

Materialele sanitare au fost procurate prin grija cardinalului Konrad Krajewski, responsabilul cu activitatea caritabilă a papei (Elemosineria Apostolică).

Prelatul a reuşit să colecteze pentru bolnavii din România cinci ventilatoare pulmonare – două fiind de ultimă generaţie -, 200 de combinezoane, 900 de măşti FFP2 şi 5000 de măşti sanitare.

Citeşte şi: Turcia a intrat în patru zile de carantină

Echipamentele medicale pleacă din Cetatea Vaticanului mai întâi spre Milano pentru ca de acolo, cu sprijinul logistic al ambasadorului României în Italia, George Bologan, să ajungă sâmbătă la Bucureşti.

Echipamentul medical trimis de papa Francisc în România ajunge în ţară cu avionul care sâmbătă va aduce acasă echipa de unsprezece medici şi şase asistenţi români, trimisă pe 7 aprilie de Guvernul României la spitalul din Lecco (Milano), în epicentrul italian al pandemiei, pentru a lucra alături de Italia în ceasul cel mai greu al bătăliei cu noul Coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.