Papa Francisc a oficiat o liturghie pentru răposaţi la Catacombele Sfintei Priscilla din Roma

Publicat:

Papa Francisc a oficiat sâmbătă o liturghie pentru cei răposaţi la Catacombele Sf. Priscilla din Roma, într-un omagiu adus “creştinilor persecutaţi”, nevoiţi şi azi să se ascundă pentru a-şi celebra ritualurile, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Este pentru prima oară în viaţa mea când intru într-o catacombă”, a mărturisit papa Francisc la Catacombele Sfintei Priscilla din Roma de pe Via Salaria.


Citește și : Zidul ‘virtual impenetrabil’ al lui Trump, uşor de tăiat cu un ferăstrău de 100 de dolari – VIDEO

“În aceste zile în care, din păcate, circulă şi mesaje de cultură negativă asupra morţii şi a celor morţi, vă invit să nu neglijaţi, dacă este cu putinţă, o vizită şi o rugăciune la cimitir. Va fi un act de credinţă”, a spus papa.

El a reamintit de catacombele din atâtea ţări, unde creştinii sunt nevoiţi să-şi celebreze pe ascuns euharistia, lucru care le este interzis.

“Chiar şi azi există creştini persecutaţi, mai mult chiar decât în secolele trecute”, a spus papa, subliniind că în numeroase ţări “să fii creştin este o crimă”.

Anul trecut, papa Francisc a făcut o vizită la un cimitir din Roma unde s-a rugat îndelung la mormântul copiilor decedaţi prematur sau născuţi moţi.

În 2017, sfântul părinte a oficiat o liturghie pentru defuncţi într-un cimitir militar american din Roma din al Doilea Război Mondial pe care a dedicat-o “tinerilor soldaţi” căzuţi în luptă în acest conflict.

Citește și : Un judecător federal blochează ordinul administraţiei Trump care cere potenţialilor imigranţi să deţină asigurare de sănătate

La întoarcerea de la Catacombe, papa s-a oprit pentru un moment de rugăciune privată la mormintele din subsolul bazilicii Sfântul Petru.

Potrivit obiceiului, papa va oficia la începutul săptămânii viitoare o liturghie de pomenire a cardinalilor şi episcopilor care au decedat în decursul anului.

Celebrarea euharistică pentru odihna veşnică a prelaţilor va avea loc luni, 4 noiembrie, la bazilica San Pietro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.