Papa Francisc a semnat cu tineri din lumea întreagă un pact pentru ‘o economie a păcii, nu a războiului’

Publicat:

Papa Francisc a semnat sâmbătă la Assisi, un oraş din centrul Italiei, un pact cu numeroşi tineri veniţi din lumea întreagă, alături de care suveranul pontif doreşte să construiască “o economie a păcii, nu a războiului”, informează AFP , scrie agerpres.

Prin acest pact semnat de aproximativ 1.000 de tineri veniţi din 100 de ţări pentru a participa la o reuniune care se desfăşoară timp de trei zile şi se intitulează “The Economy of Francesco”, semnatarii documentului se angajează să construiască o economie “în slujba persoanei, a familiilor şi a vieţii, care să respecte fiecare femeie, bărbat, copil şi persoană vârstnică, precum şi, mai ales, pe cei mai fragili şi mai vulnerabili”.


Citește și : OMS este îngrijorată cu privire la declinul testărilor Covid

Tinerii prezenţi în Assisi – economişti, studenţi, antreprenori şi muncitori – vor totodată “o economie care să lupte împotriva sărăciei în toate formele sale (…) şi care să creeze bogăţie pentru toţi”, potrivit unui comunicat publicat de Vatican.

“Generaţia noastră v-a lăsat numeroase bogăţii, dar noi nu am ştiut să conservăm planeta şi nu apărăm pacea. Vă îndemn să deveniţi artizani şi constructori ai casei noastre comune, o casă comună care este pe cale să devină o ruină”, a declarat papa Francisc în faţa tinerilor înainte de a semna acest pact.

“O nouă economie, inspirată de faptele lui Francisc din Assisi, poate şi trebuie să fie astăzi o economie care să respecte pământul şi o economie a păcii”, a adăugat liderul Bisericii Catolice.

Citește și : Rusia nu mai are unde să depoziteze o recoltă istorică de grâu

“Situaţia este de aşa natură încât nu putem să aşteptăm următorul summit internaţional, care poate că nu va mai fi de folos: pământul arde astăzi şi încă de astăzi noi trebuie să ne schimbăm la toate nivelurile”, a concluzionat papa Francisc, înainte să se întoarcă la Vatican la bordul unui elicopter.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cursul valutar oficial BNM la 19 iulie 2024

Cursul valutar oficial BNM la 19 iulie 2024 Ratele oficiale de schimb valutar pentru ziua de 19 iulie 2024, comunicate de către Banca Națională a Moldovei: Valuta Cod Abr Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7666 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5955 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2952 Coroana...

Comerțul cu mărfuri strategice, reglementat de o nouă lege, armonizată cu legislația UE

Comerțul cu mărfuri strategice, reglementat de o nouă lege, armonizată cu legislația UE Comerțul cu mărfuri strategice va fi reglementat de o nouă lege, armonizată...

Recolta de porumb și floarea soarelui, afectată de seceta și temperaturile nocturne ridicate

Recolta de porumb și floarea soarelui, afectată de seceta și temperaturile nocturne ridicate Recolta de porumb și floarea soarelui a fost afectată de calamitățile naturale...

Vor fi simplificate procedurile vamale dintre R. Moldova și statele din zona euromediteraneeană

Vor fi simplificate procedurile vamale dintre R. Moldova și statele din zona euromediteraneeană Agenții economici din Republica Moldova vor putea să participe mai activ în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.