Papa Francisc a semnat în 2013 o scrisoare de demisie

Publicat:

Papa Francisc a semnat în 2013 o scrisoare de demisie. Documentul s-ar fi activat în cazul unor probleme de sănătate, a dezvăluit Papa într-un interviu, informează mediafax.

Papa Francisc a dezvăluit într-un interviu publicat duminică că, după ce a fost ales în 2013, a semnat o scrisoare de demisie care ar fi fost folosită în cazul în care, într-o zi, probleme de sănătate grave și permanente ar fi făcut imposibilă îndeplinirea atribuțiilor sale.


Citește și : Armata rusă a lansat vineri cel puțin 76 de rachete – armata ucraineană

Francisc a împlinit sâmbătă 86 de ani și pare a fi într-o stare de sănătate bună, cu excepția unei afecțiuni la genunchi. El a făcut dezvăluirile într-un interviu acordat ziarului spaniol ABC, preluat de Reuters.

Francisc a mai declarat că a dat scrisoarea secretarului de stat al Vaticanului de la acea vreme, cardinalul Tarcisio Bertone. Francisc a spus de multe ori că va demisiona dacă sănătatea îl va împiedica să conducă Biserica Romano-Catolică.

„Mi-am semnat deja demisia. Tarcisio Bertone a fost secretar de stat. Am semnat-o și i-am spus: În caz de impediment din motive medicale sau de orice altceva, iată demisia mea””, a declarat Francisc.

Într-un interviu acordat Reuters în luna iulie, Francisc a respins speculațiile potrivit cărora demisia sa ar fi iminentă și a repetat că ar putea demisiona într-o zi dacă starea de sănătate precară îi va face imposibilă conducerea Bisericii.

Citește și : Bosnia şi Herţegovina face un nou pas către aderarea la UE

Din iulie, Francisc a făcut trei călătorii internaționale, în Canada, Kazahstan și Bahrain, și intenționează să viziteze Republica Democratică Congo și Sudanul de Sud între 31 ianuarie și 5 februarie.

El ar fi trebuit să facă această călătorie în iulie anul trecut, dar problema sa la genunchi a forțat amânarea acesteia. În prezent, Papa folosește un baston pentru plimbări scurte și un scaun cu rotile pentru distanțe mai lungi în interior.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.