X

Papa Francisc a vizitat Sanctuarul de la Knock

Papa Francisc a vizitat Sanctuarul Fecioarei Maria de la Knock, din nordul Irlandei, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj de tradiţie catolică din Europa, care primeşte anual vizita a un milion şi jumătate de pelerini, relatează EFE, potrivit agerpres.

Într-o zi ploioasă, tipică irlandeză, mii de persoane l-au aşteptat pe papă – în cadrul vizitei sale prilejuită de cea de-a IX-a Întâlnire Mondială a Familiilor 2018 – pe esplanada din mica localitate, martoră a apariţiei Fecioarei Maria.

Citește și : SUA duc un război psihologic împotriva Iranului şi partenerilor săi de afaceri (Zarif)

În urmă cu peste o sută de ani figura Maicii Domnului a apărut la Knock alături de sf. Iosif şi sf. Ioan.

Pentru locuitorii din această regiune săracă din Irlanda, afectată de şomaj, apariţia Maicii Domnului a fost un semn de speranţă şi mângâiere. Începând de atunci, Sanctuarul de la Knock a devenit un loc special de devoţiune şi pelerinaj, de întâlnire a lui Dumnezeu cu oamenii. An de an, pelerinii vin în număr tot mai mare, căutând vindecarea trupului şi a sufletului

Papa Francisc a străbătut în papamobil esplanada înainte de a intra în sanctuarul, unde a păstrat tăcere timp de câteva minute înainte de a depune un rozariu din aur. Suveranul pontif a pronunţat apoi rugăciunea Angelus înainte de a se întoarce la Dublin pentru a-şi continua vizita apostolică care se va încheia cu o liturghie oficiată în Parcul Phoenix.

Citește și : Bilanţul inundaţiilor din sudul Indiei a ajuns la 445 de morţi

La Knock, papa Francisc s-a rugat din nou Domnului pentru iertarea abuzurilor comise împotriva minorilor de membri ai clerului catolic. “Nimeni nu poate rămâne insensibil la istorisirile minorilor care au suferit abuzuri, cei cărora le-a fost furată nevinovăţia şi le-a fost lăsat cicatricea unor amintiri dureroase”, a spus papa după vizitarea Sanctuarului marian.

Şi a adăugat: “Această rană deschisă ne provoacă să fim fermi şi decişi în căutarea adevărului şi a dreptăţii. Papa argentinian a implorat, cum a făcut-o de atâtea ori, “iertarea din partea Domnului pentru aceste păcate, pentru scandalul şi trădarea provocate în sânul familiei lui Dumnezeu”.

Tags: catolicăeuropaKnockPapa Franciscpapamobilpelerini
Categorii: Diaspora