Papa Francisc acceptă invitaţia premierului Narendra Modi de a efectua o vizită papală în India

Publicat:

Papa Francisc a acceptat o invitaţie din partea premierului indian Narendra Modi de a vizita India, într-o redresare a relaţiilor cu Vaticanul după eşecul negocierilor pentru o călătorie papală pe teritoriul naţiunii predominant hinduse în 2017, informează Reuters sâmbătă, potrivit agerpres.  

În India există aproximativ 20 de milioane de romano-catolici, respectiv 1,5% din populaţia ţării, de 1,3 miliarde. Aproximativ 80% din indieni sunt hinduşi.


Citește și : Austria înregistrează aproape 6.000 de infectări în ultimele 24 de ore

În 2016, papa Francisc a declarat că era “aproape sigur” că va călători în India anul următor, odată cu vizita în Bangladesh. Însă, liderii Bisericii Catolice din India nu au reuşit să-l convingă pe Modi – care conduce o administraţie naţionalistă – să-l invite pe papa Francisc.

Reprezentanţii Bisericii au transmis la acea vreme că guvernul indian a indicat probleme legate de programul premierului. Papa Francisc a vizitat în schimb Myanmar şi Bangladesh.

Ultimul lider de la Vatican care a vizitat India a fost papa Ioan Paul al II-lea, care a călătorit la New Delhi în 1999 pentru a emite un document papal referitor la Biserica din Asia.

“Am avut o întâlnire foarte călduroasă cu papa Francisc. Am avut ocazia să discut cu el o gamă largă de probleme şi, de asemenea, l-am invitat să viziteze India”, a scris Modi pe Twitter, sâmbătă.

Ministerul Afacerilor de Externe din India a anunţat că invitaţia transmisă pentru ca papa “să viziteze India la o dată cât mai apropiată” a fost “acceptată cu plăcere”.

Un comunicat al Vaticanului nu a oferit detalii despre întrevederea dintre suveranul pontif şi Modi, prima dintre un papă şi un premier indian în mai bine de două decenii. Modi se află la Roma pentru a participa la summitul G20 al celor mai dezvoltate ţări din lume.

Citește și : Angela Merkel va efectua o vizită de adio în Franţa

Ultimul premier indian care s-a întâlnit cu un papă a fost Shri Atal Bihari Vajpayee, care a avut o întrevedere cu papa Ioan Paul al II-lea, la Vatican, în anul 2000.

Ministerul Afacerilor de Externe din India a precizat că Modi şi papa Francisc au discutat de asemenea despre pandemia de COVID-19 şi schimbările climatice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.