X

Papa Francisc: Adevărul despre explozia din portul Beirut nu poate fi ascuns

Adevărul despre explozia din portul Beirut nu poate fi ascuns, a spus Papa Francisc, potrivit Reuters, informează mediafax.

Papa Francisc a declarat miercuri că speră ca poporul libanez să fie consolat de justiție în legătură cu explozia din portul Beirut, care a ucis cel puțin 215 persoane în urmă cu doi ani, afirmând că „adevărul nu poate fi ascuns niciodată”.

Citește și : Diplomaţia lituaniană elogiază vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan

Vorbind la audiența săptămânală, Francisc a remarcat că joi se împlinesc doi ani de la explozia care a rănit mii de oameni și a avariat mari porțiuni din capitală.

„Gândurile mele se îndreaptă către familiile victimelor acelui eveniment dezastruos și către dragul popor libanez. Mă rog pentru ca fiecare să poată fi consolat de credință și alinat de justiție și de adevăr, care nu poate fi niciodată ascuns”, a spus el.

În ciuda uriașelor pagube provocate de explozie, o anchetă judiciară nu a găsit vinovat niciun oficial de rang înalt.

În condițiile în care ancheta este înghețată de luni de zile, mulți libanezi văd în acest caz un exemplu al protecției de care se bucură o elită conducătoare care a evitat mult timp să răspundă pentru corupție și proastă guvernare.

Citește și : Ruşii pun pe orbită un satelit iranian

Papa Francisc a mai spus că speră ca Libanul, ajutat de comunitatea internațională, să cunoască o „renaștere” și să fie un tărâm al păcii și al pluralismului, unde membrii diferitelor religii pot trăi împreună în fraternitate.

Papa ar fi trebuit să viziteze Libanul în iunie, dar călătoria a fost amânată din cauza stării sale de sănătate, dar și ca urmare a situației politice din Liban.

Tags: BeirutexplozieLibanPapa Francisc
Categorii: Diaspora