X

Papa Francisc: ‘Adulţii au de învăţat de la copii în tot ceea ce priveşte protecţia naturii’

Papa Francisc a declarat sâmbătă că adulţii pot învăţa de la tineri în ce priveşte protecţia mediului înconjurător, în cadrul unei audienţe cu elevii care au participat la o întâlnire mondială asupra ecologiei, relatează EFE, potrivit agerpres.

“Şi noi adulţii putem învăţa de la copiii care, în tot ceea ce priveşte protecţia naturii, se află în avangardă”, a spus Suveranul pontif în faţa miilor de elevi şi profesori prezenţi în Aula Paul al VI-lea din Vatican.

Citește și : SUA minimizează criticile lui Macron la adresa NATO

Audienţa a fost punctul final al întâlnirii mondiale ‘Io posso’ organizată de reţeaua de şcoli catolice FIDAE, la care au participat aproape 4.000 de tineri din întreaga lume pentru a dezbate enciclica asupra mediului înconjurător a papei, ‘Laudato Si’.

Papa Francisc, mereu sensibil la tema mediului, i-a încurajat pe părinţi şi profesori să sprijine angajamentul tinerilor faţă de mediu.

“Dragi băieţi şi fete văd în voi o încredere curajoasă. Încrederea şi curajul unui proiect care să amelioreze mai concret mediul înconjurător şi social, care poate lăsa o amprentă”, a spus papa.

“V-aţi ridicat privirile din ecranul telefoanelor şi v-aţi suflecat mânecile pentru a vă pune în slujba comunităţii. Şi chiar v-aţi oferit celularele pentru acest angajament”, le-a spus papa tinerilor, aplaudându-i pentru iniţiativa lor.

Citește și : Olanda sprijină misiunea UE în zona Golfului

Tags: adulţiiFIDAEPapa Franciscparintiprofesorislujba
Categorii: Diaspora