X

Papa Francisc apără duminica: ‘Este o zi de bucurie şi de abţinere de la muncă’

Papa Francisc a apărat, miercuri, dreptul la odihnă duminica, ziua Sfintei Liturghii, o tradiţie catolică subminată în unele ţări tot mai secularizate, relatează AFP, potrivit agerpres.

Foarte didactic în timpul audienţei generale de miercuri, suveranul pontif a reamintit credincioşilor că “celebrarea duminicală a euharistiei se află în centrul vieţii Bisericii”, momentul pentru a merge ”la întâlnirea cu Domnul”.

Citeşte şi: GEAMUL unui elicopter militar american A CĂZUT peste o şcoală din Japonia – FOTO/VIDEO

“Ucenicii lui Iisus au sărbătorit această întâlnire în ziua numită de evrei ‘prima zi a săptămânii’ şi pe care romanii au numit-o ‘ziua soarelui'”, a spus Papa. Alegerea acestei zile corespunde momentului învierii lui Iisus, conform credinţei creştine.

“Unele societăţi secularizate au pierdut semnificaţia creştină a duminicii, luminată de euharistie”, s-a plâns Papa, reamintind că pentru Biserică este vorba despre ”o zi de bucurie şi de abţinere de la muncă”.

Citeşte şi: Erdogan: ‘Israelul este un un stat al ocupaţiei şi al terorii. Ierusalimul este capitala Palestinei!’

“Abţinerea duminicală de la muncă nu a existat în decursul primelor secole: este o contribuţie specifică a creştinismului. Prin tradiţia biblică, evreii se odihnesc sâmbăta, în timp ce în societatea romană nu era prevăzută nicio zi din săptămână pentru abţinerea de la muncă”, a precizat suveranul pontif.

“Acesta a fost modul creştin de a trăi ca fii, şi nu sclavi, animaţi de euharistie, ca duminica să fie – aproape la nivel universal – ziua odihnei”, a insistat Papa.

Tags: duminicaodihnaPapa Francisc
Categorii: Diaspora