Papa Francisc face apel asupra cauzelor violenţelor împotriva imigranţilor

Publicat:

Papa Francisc a făcut apel către catolici să reflecteze asupra cauzelor violenţelor împotriva imigranţilor, în timpul postului Paştelui. Discursul Papei vine la câteva zile după un atac armat asupra unor imigranţi africani, scrie Reuters.

În mesajul său adresat creştinilor înainte de începerea postului, Papa Francisc a avertizat că “bunăvoinţa care vine din interiorul nostru ar putea să dispară”, conform news.ro .


De asemenea, suveranul pontif a precizat că o asemenea atitudine “ar putea duce la violenţe împotriva oricărei persoane pe care o vedem ca pe o ameninţare la adresa convingerilor proprii: copilul nenăscut, bătrânii şi infirmii, migranţii …”

Citește și : Emmanuel Macron efectuează o vizită de două zile în Corsica

Sâmbătă, Italia a fost zguduită atunci când un neo-nazist a împuşcat şi rănit şase imigranţi africani în timp ce conducea prin centrul oraşului Macerata. Incidentul are loc cu o lună înainte de alegerile de pe 4 martie.

Papa Francisc, care a devenit recunoscut pentru apărarea imigranţior, a făcut legătura dintre soarta lor şi alte două probleme de care este preocupat: mediul înconjurător şi dezarmarea.

“Pământul este otrăvit şi neglijat din cauza lipsei de interes sau a intereselor meschine. Mările, poluate şi ele, acoperă rămăşiţele nenumăratelor victime ale migraţiei forţate”, a spus el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.