Papa Francisc ar putea fi MÂINE externat din spital

Publicat:

Un important cardinal din cadrul Bisericii Catolice a declarat vineri că papa Francisc ar putea fi externat sâmbătă, existând astfel posibilitatea ca pontiful să revină la Vatican înainte de începerea ceremoniilor ocazionate de sărbătoarea Paştelui, transmit agenţiile DPA şi Reuters, potrivit agerpres.

Giovanni Battista Re, decanul Colegiului Cardinalilor, a declarat vineri pentru agenţia de presă Adnkronos că, după informaţiilor sale, papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, va avea voie să părăsească Spitalul Universitar Gemelli sâmbătă.


Citeşte şi: Democrația încă mai rezistă în Israel – Black News

“Conform informaţiilor pe care le deţin, el va părăsi Gemelli mâine”, a spus decanul.

Battista Re a declarat că, după revenirea la Vatican, papa Francisc va participa la slujbele din Săptămâna Mare şi de Paşte. “Astfel, el poate prezida toate ceremonialele din Săptămâna Mare”, a adăugat Re.

Pontiful a fost internat miercuri cu bronşită. După ce a petrecut în spital două nopţi, starea de sănătate a papei Francisc s-a îmbunătăţit.

Săptămâna Mare, care începe cu Duminica Floriilor, la 2 aprilie, precede cel mai important eveniment din calendarul creştin, Paştele, duminică 9 aprilie. Săptămâna include un program încărcat de ritualuri şi ceremonii care pot fi epuizante din punct de vedere fizic, inclusiv o procesiune, în Vinerea Mare, la Colosseumul din Roma.

Re a declarat că au fost făcute aranjamente pentru ca papa Francisc să fie ajutat la fiecare dintre aceste ceremonii de câte un cardinal, acesta din urmă având responsabilitatea de a se ocupa de îndatoririle de la altar. Papa ar putea participa şi prezida slujbele de pe un scaun aflat lângă altar.

Joi seara, medicii de la Spitalul Universitar Gemelli din Roma au anunţat că papa Francisc primeşte tratament cu antibiotice pentru bronşită.

Citeşte şi: Până și aliații lui Putin se întorc împotriva lui – Black News

Un purtător de cuvânt al Sfântului Scaun a anunţat că pontiful s-a odihnit şi a lucrat puţin în timpul zilei de joi.

Vineri dimineaţă, media au relatat că starea papei a continuat să se îmbunătăţească şi că medicii erau optimişti.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.