Papa Francisc cere autorităților să oprească traficanții de persoane care operează în Marea Mediterană

Publicat:

Papa Francisc a cerut duminică autorităților să oprească traficanții de persoane care operează în Marea Mediterană, exprimându-și tristețea în legătură cu dezastrul de săptămâna trecută al ambarcațiunii cu migranți din largul coastelor italiene din Calabria, în care au murit zeci de persoane, informează mediafax.

„Îmi reînnoiesc apelul pentru a preveni ca astfel de tragedii să se mai întâmple. Fie ca traficanții de ființe umane să fie opriți”, a spus Papa în discursul său săptămânal adresat mulțimilor din Piața Sfântul Petru.


Citește și : Biden a fost operat cu succes de o leziune canceroasă ‘minoră’ a pielii

Autoritățile locale au declarat că 70 de cadavre au fost recuperate până în prezent în urma incidentului. Migranții plecaseră din Turcia și proveneau din țări precum Afganistan, Pakistan, Iran, Somalia și Siria.

„Fie ca călătoriile speranței să nu se mai transforme niciodată în călătorii ale morții, fie ca apele limpezi ale Mediteranei să nu mai fie însângerate de astfel de accidente dramatice”, a spus Papa, citat de Reuters.

Aproximativ 80 de persoane au supraviețuit după ce ambarcațiunea s-a rupt și s-a scufundat pe o mare agitată în apropiere de Steccato di Cutro, o stațiune de pe coasta de est a regiunii Calabria. Autoritățile au estimat că aceasta a transportat până la 200 de migranți.

Trei presupuși traficanți au fost arestați în această săptămână, iar procurorii au început să cerceteze modul în care serviciile de urgență au răspuns la dezastru, după acuzații că autoritățile au reacționat lent.

Citește și : Exporturile de cereale ale Rusiei au explodat în ultimele luni

„Mă rog pentru numeroasele victime ale naufragiului, pentru familiile lor și pentru cei care au supraviețuit”, a spus Papa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.