Papa Francisc le cere iertare victimelor abuzate de un preot pedofil

Publicat:

Papa Francisc se va întâlni în acest weekend cu victimele unui preot pedofil chilian, după controversa creată de declaraţiile sale cu privire la acest subiect în timpul unei călătorii în Chile, a confirmat miercuri purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Greg Burke, citat de AFP, potrivit agerpres.

“Sfântul Părinte va primi în acest weekend la casa Sfânta Marta (reşedinţa sa din Vatican) trei victime ale abuzurilor comise de preotul chilian, respectiv pe Juan Carlos Cruz, James Hamilton şi pe Jose Andres Murillo”, a declarat Burke într-un comunicat.


Citeşte şi: INCENDIU la o sondă ilegală de petrol din Indonezia. Cel puţin 10 oameni au murit

Cu ocazia acestei întâlniri “personale şi frăţeşti”, Papa “doreşte să le ceară iertare, să împărtăşească durerea lor şi ruşinea pe care a resimţit-o pentru ceea ce au suferit”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Jorge Bergoglio a recunoscut la începutul lunii aprilie că a comis “erori grave” în evaluarea situaţiei din Chile după ce a citit concluziile unei anchete privind abuzurile sexuale comise de cleric.

Citeşte şi: UNICEF Grecia, în centrul unui uriaş scandal de corupţie

În timpul unei călătorii în Chile în perioada 15 – 18 ianuarie, Papa l-a apărat cu fermitate pe episcopul chilian Juan Barros, suspectat că l-a protejat pe preotul pedofil, declarându-se convins de nevinovăţia acestuia şi cerându-le presupuselor victime dovezi de vinovăţie.

Ulterior, Papa şi-a cerut scuze pentru formulările sale nepotrivite în avionul care l-a dus înapoi la Roma şi a trimis un cunoscut anchetator al Vaticanului în Chile pentru a aduna mărturii de la victime.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.