Papa Francisc cere încetarea violenţelor în Chile

Publicat:

Papa Francisc a lansat miercuri un apel la pace şi dialog în Chile, unde protestele antiguvernamentale violente s-au soldat cu 15 morţi, relatează dpa, potrivit agerpres.

“Urmăresc cu îngrijorare ce se întâmplă în Chile”, a declarat papa Francisc, care provine din Argentina vecină, în timpul audienţei săptămânale din Piaţa Sfântul Petru.


Citește și: Turcia susține că nu mai este NEVOIE de reluarea ofensivei în Siria

“Sper că, punând capăt demonstraţiilor violente, va fi folosit dialogul pentru a se găsi soluţii la criză şi pentru a face faţă dificultăţilor care l-au generat, în beneficiul întregii populaţii”, a adăugat el.

Protestele care au cuprins Chile în ultimele cinci zile au fost declanşate ca urmare a creşterii preţurilor pentru transportul public, însă demonstranţii denunţă de asemenea inegalităţile, salariile şi pensiile mici, lipsa oportunităţilor pentru educaţie şi corupţia.

Citește și: Donald Tusk recomandă statelor UE să accepte amânarea Brexitului

Preşedintele Sebastian Pinera a anulat creşterea preţurilor la călătoriile cu metroul şi a anunţat un pachet de măsuri sociale, între care creşterea pensiilor şi a salariilor minime şi preţuri mai mici la medicamente.

Cu toate acestea, demonstraţii ample, în care au fost semnalate violenţe şi jafuri, aveau loc în continuare în mai multe oraşe, şi restricţii de circulaţie pe timp de noapte au fost impuse în Santiago, Valparaiso, Concepcion, Rancagua şi în alte oraşe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.