X

Papa Francisc cere să primească rapoarte anuale de la o comisie care investighează abuzurile asupra copiilor

Papa Francisc intenţionează să intensifice lupta împotriva abuzurilor comise asupra copiilor de reprezentanţi ai Bisericii Catolice şi a cerut să primească cu regularitate informaţii despre această chestiune sensibilă, informează DPA, potrivit agerpres.

Suveranul pontif le-a cerut vineri membrilor Comisiei Pontificale pentru Protecţia Minorilor să îi prezinte în fiecare an un raport despre abordarea pe care Biserica Catolică o are în această privinţă.

Citește și : Zelenski salută noul ajutor financiar anunţat de SUA

Comisia, înfiinţată în 2014, va fi integrată în mod oficial în Curie în virtutea noii Constituţii de la Vatican. Totuşi, ea va rămâne un organism independent şi îi va raporta în mod direct suveranului pontif, a precizat papa Francisc.

Biserica Catolică a fost zguduită de mai mulţi ani în urma unor articole despre abuzurile comise de preoţi catolici asupra unor copii.

“Abuzul în orice formă este inacceptabil. Abuzul sexual asupra copiilor este deosebit de grav, o ofensă adusă unei vieţi care abia a început să înflorească. În loc să înflorească, persoana care este abuzată este profund rănită, uneori pentru totdeauna”, a declarat papa Francisc.

Liderul de la Vatican a îndemnat comisia menţionată, prezidată de cardinalul american Sean Patrick O’Malley, să fie activă la nivel global.

Citește și : Muntenegru are un nou guvern (VIDEO)

Comisia va promova şi va monitoriza dialogul cu conferinţele episcopilor catolici pentru “a crea spaţii în care oamenii care au fost abuzaţi, precum şi familiile lor, să găsească un loc în care să meargă şi să se facă ascultaţi, în care să fie însoţiţi în călătoria lor spre vindecare şi de căutare a dreptăţii”, a adăugat suveranul pontif.

Liderul argentinian al Bisericii Catolice a mai spus că această comisie a contribuit deja la ameliorarea situaţiei. “Astăzi, datorită şi eforturilor voastre, minorii şi persoanele vulnerabile se află în siguranţă în sânul bisericii noastre”, a precizat papa Francisc, adăugând că numărul cazurilor de abuzuri asupra minorilor comise în acele zone ale lumii – unde au fost raportate până acum – înregistrează o scădere de mai mulţi ani.

Tags: biserica catolicacopiiPapa FranciscSean Patrick O'Malley
Categorii: Diaspora