X

Papa Francisc cinsteşte memoria fostului suveran pontif Paul al VI-lea la împlinirea a 40 de ani de la moartea acestuia

Papa Francisc a cinstit duminică memoria fostului suveran pontif Paul al VI-lea, pe care l-a descris ca pe “un mare papă al modernităţii”, la împlinirea a 40 de ani de la moartea acestuia, relatează EFE, potrivit agerpres.

Papa argentinian a precizat că Paul al VI-lea va fi canonizat la Vatican la 14 octombrie, zi în care va fi sanctificat şi arhiepiscopul salvadorian Oscar Arnulfo Romero.

Citește și : Statul Islamic a executat unul dintre ostaticii răpiţi în provincia siriană Soueida

“În urmă că 40 de ani, sfântul părinte Paul al VI-lea îşi trăia ultimele clipe pe pământ. El şi-a dat ultima suflare în după amiaza zilei de 6 august 1978. Îl reamintim cu multă veneraţie şi gratitudine, în aşteptarea canonizării sale pe 14 octombrie”, a subliniat papa Francisc.

Sfântul părinte a pronunţat aceste cuvinte de la fereastra palatului apostolic al Vaticanului, în faţa a mii de credincioşi veniţi din toate colţurile lumii în Piaţa Sf. Petru pentru a-i asculta predica de duminică.

Citește și : Maduro îl acuză pe preşedintele columbian Juan Manuel Santos că se află în spatele tentativei de asasinare a sa

Paul al VI-lea şi monsenior Romero, asasinat în 1980 de o escadrilă a morţii a armatei salvadoriene în timp ce oficia slujba, vor fi canonizaţi în cadrul Sinodului Episcopilor 2018, cu tema “Tinerii, credinţa şi discernământul vocaţional”, care se va desfăşura la Vatican între 3 şi 28 octombrie.

Tags: Oscar Arnulfo RomeroPapa FranciscPaul al VI-leavatican
Categorii: Diaspora