X

Papa Francisc critică “libertatea fără constrângeri”

Papa Francisc a criticat “libertatea fără constrângeri”, sâmbătă, în faţa a peste 70.000 de tineri italieni, care l-au aclamat ca pe un star rock la Circo Maximo din Roma, relatează AFP, potrivit news.ro .

“Să alegi, să poţi decide pentru tine pare a fi cea mai mare libertate. Şi într-un fel este. Dar ideea libertăţii pe care o respirăm astăzi este o idee de libertate fără legături, fără constrângeri şi mereu cu o portiţă de scăpare”, a spus Suveranul Pontif, care a răspuns întrebărilor mai multor tineri.

Citește și : Migrație: Angela Merkel şi Pedro Sanchez au convenit să susţină Marocul

Tineri pelerini din aproape 200 de dioceze italieni au ajuns, sâmbătă, la Circo Maximo, după mai multe zile de mărşăluit, pentru a participa la o slujbă urmată de un concert.

Pe tinerii pe care părinţii îi îndeamnă să-şi termine studiile, lăsând la o parte relaţiile amoroase, Papa i-a sfătuit să se căsătorească dacă întâlnesc “iubirea adevărată”. “Iubirea nu tolerează jumătăţi de măsură. În dragoste trebuie să pui toată carnea pe grătar”, a declarat el, folosindu-se de o zicală argentiniană.

Iniţiativa episcopatului italian se înscrie în cadrul unei mari mobilizări a bisericii catolice înainte de desfăşurarea, în octombrie, a unui sinod consacrat tinerilor, la trei ani după sinodul consacrat familiei.

Citește și : Vietnam: Aproape 200 de pacienţi au evadat dintr-un centru de dezintoxicare

Tags: Circo MaximoitalieniPapa Franciscpeleriniromastar rockSuveranul pontif
Categorii: Diaspora