Papa Francisc denunţă ‘monstruozităţile’ şi ‘cadavrele torturate’ din Ucraina

Publicat:

Papa Francisc a denunţat miercuri “monstruozităţile” şi “cadavrele torturate” din Ucraina, unde se află în prezent reprezentantul său, cardinalul Konrad Krajewski, potrivit AFP şi agerpres.

“Aş vrea să vorbesc despre situaţia groaznică din Ucraina martirizată. Cardinalul Krajewski a mers acolo pentru a patra oară, el ajută în zona Odesa (sud) şi în împrejurimile acesteia”, a declarat papa la finalul audienţei generale.


Citește și: Uraganul Fiona loveşte Insulele Turks şi Caicos

“El mi-a povestit de durerea acestui popor, de sălbăticia, de monstruozităţile, de cadavrele torturate pe care le găsesc”, a precizat Suveranul Pontif.

Kievul a anunţat săptămâna trecută descoperirea a sute de morminte într-o pădure în apropiere de oraşul Izium (est), recent eliberat de forţele ucrainene de sub controlul armatei ruse, care a invadat Ucraina la 24 februarie.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit despre “noi probe de tortură” la Izium, unde “continuă procesul de exhumare”.

Citește și: Două femei au fost împuşcate mortal de talibani în timpul unei percheziţii în sudul Afganistanului

Luni, prin vocea purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Moscova a dezminţit totuşi aceste afirmaţii, spunând că sunt “minciuni”.

Papa Francisc încearcă să menţină un echilibru delicat între condamnarea unui război “crud” şi menţinerea dialogului cu Moscova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski promite represalii pentru atacul ruşilor asupra unui spital de copii din Kiev

Zelenski promite represalii pentru atacul ruşilor asupra unui spital de copii din Kiev Ucraina va riposta după ce un atac cu rachete ruseşti a ucis...

VIDEO – Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă

VIDEO - Momentul în care spitalul de copii din Kiev e lovit de o rachetă Rusia a atacat luni puternic capitala Ucrainei, Kievul, fiind lovit...

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii

Polonia şi Ucraina au semnat un acord bilateral în domeniul securităţii Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul polonez Donald Tusk au semnat luni, la Varşovia,...

Grosu, după bombardamentele Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev: Genocidul trebuie pedepsit

Grosu, după bombardamentele Rusiei asupra unui spital pentru copiii din Kiev: Genocidul trebuie pedepsit Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a condamnat atacul Rusiei asupra unui spital...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.