Papa Francisc deplânge consumerismul care ne-a ‘răpit Crăciunul’

Publicat:

Papa Francisc a deplâns duminică consumerismul care ne-a “răpit Crăciunul” şi a făcut apel creştinilor, cu prilejul rugăciunii duminicale A?ngelus pe care a oficiat-o în faţa pieţei Sf.Petru, să profite de aceste zile de sărbători pentru a-i ajuta pe cei nevoiaşi, relatează EFE, potrivit agerpres.  

“În aceste vremuri dificile, în loc să ne plângem de ceea ce pandemia ne împiedică să realizăm, să facem ceva pentru cei care au mai puţin. Nu al nu ştiu câtelea cadou pentru noi sau pentru prietenii noştri, ci pentru un nevoiaş la care nimeni nu se gândeşte”, a spus papa de la fereastra Palatului Apostolic.


Citește și : Magdalena Andersson, prima femeie în fruntea Comitetului Financiar şi Monetar al FMI

“Să nu ne lăsăm pradă consumismului, de ideea că trebuie să cumpărăm cadouri, de această frenezie de a face lucrurile. Ceea ce contează este Iisus. Consumerismul, fraţi şi surori, ne-a sechestrat Crăciunul”, a deplâns papa Francisc.

După rugăciunea A?ngelus, pronunţată în faţa mulţimii de credincioşi care îl ascultau în Sf. Petru, papa i-a reamintit pe marinarii din întreaga lume care sunt blocaţi pe navele lor şi care nu se pot întoarce acasă din cauza pandemiei.

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii mai ales în problema lucrătorilor maritimi, mulţi dintre ei – se estimează că aproape 400.000 de angajaţi ai marinei, a reamintit papa – sunt blocaţi pe navele lor, dincolo de limita contractelor şi nu se pot întoarce acasă.

Citește și : Pentru a stopa răspândirea COVID-19, femeile și bărbații din Panama vor face cumpărături în zile diferite

De aceea, el a cerut guvernelor “să facă tot posibilul pentru ca ei să se poată întoarce acasă la cei dragi”.

Papa Francisc va începe joi slujbele de Crăciun, cu sfânta liturghie din noaptea de Ajun, tradiţional nocturnă dar care anul acesta a fost devansată la ora 19:30 (18:30 GMT), pentru a respecta interdicţia de circulaţie impusă în Italia începând cu ora 22:00.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.