Papa Francisc deschide grădinile Vaticanului pentru o tabără de vară pentru copii

Publicat:

Papa Francisc a autorizat, pentru prima oară, ca în luna iulie grădinile Vaticanului să devină loc de campare pentru o tabără de vară pentru copiii angajaţilor Sfântului Scaun, astfel încât nu doar îngrijitorii acestui spaţiu vor fi vizibili pentru turişti la trecerea lor prin Curie, relatează vineri EFE, potrivit agerpres.

“Vară pentru copii la Vatican” este programul lansat de secretarul general al Guvernatoratului Statului Vatican, episcopul Fernando Vérgez, pentru ca odraslele angajaţilor să se bucure de acest spaţiu de multe ori închis publicului.


Citește și : UE încearcă să-şi reformuleze strategia faţă de China

Se vor realiza activităţi în zona heliportului, în partea superioară a grădinilor unde se află Torre San Giovanni, iar terenurile de tenis şi piscinele vor fi puse la dispoziţia copiilor. Masa va fi servită în sala Paul al VI-lea, unde papa Francisc oficiază audienţele generale care au fost suspendate în perioada pandemiei de COVID-19.

În afară de practicarea sporturilor şi a jocurilor, copiii vor avea acces şi la Muzeele Vaticanului pentru vizite excepţionale.

Preţul este de 60 de euro de copil pentru o săptămână, iar fraţii lor beneficiază de o reducere. Acest proiect a luat naştere ca o iniţiativă pentru a-i ajuta pe taţii şi mamele care lucrează aici, a explicat Franco Fontana, capelan al Jandarmeriei şi al Muzeelor Vaticanului.

“Anul acesta ca niciodată, după ce luni întregi familiile au fost obligate să se izoleze în casă, părinţii au mare nevoie să-şi încredinţeze copiii unor persoane care să le restaureze încrederea, entuziasmul şi să-i călăuzească în siguranţă”, a asigurat Franco Fontana în declaraţii acordate mediilor vaticane.

Citește și : Universitatea din Queensland EXMATRICULEAZĂ un student pentru că a criticat China

În timp ce în Italia nu se ştie încă ce se va întâmpla cu taberele de vară, Vaticanul a preluat iniţiativa şi a ţinut să explice.

“Lucrăm intens pentru a implementa toate indicaţiile cuprinse în liniile directoare ale guvernului italian asupra COVID-19. Obiectivul este de a garanta securitatea copiilor şi a personalului. Dispozitive de siguranţă, spaţierea, măsurarea temperaturii, măşti, gel dezinfectant şi dezinfecţia echipamentelor”, sunt câteva dintre aceste măsuri, se arată în comunicatul Vaticanului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.