Papa Francisc face apel la primirea tuturor celor care ‘naufragiază pe ţărmurile noastre’

Publicat:

Papa Francisc a făcut apel în cadrul Audienţei generale de miercuri la primirea naufragiaţilor care “ajung epuizaţi pe ţărmurile noastre”, amintind că apostolul Pavel a fost primit de locuitorii din Malta după ce corabia în care călătorea a naufragiat pe această insulă, relatează EFE, scrie agerpres.

“Azi îi cerem Domnului să ne ajute să ne dea putere şi credinţă pentru a fi sensibili la tragedia celor care naufragiază şi ajung epuizaţi pe ţărmurile noastre”, a spus papa. El i-a invitat pe credincioşi să le ureze bun venit celor năpăstuiţi şi să-şi deschidă inimile în faţa lui Iisus pentru a nu rămâne indiferenţi la nevoile semenilor lor.


Citește și : Trump: Niciun american nu a fost rănit de atacurile cu rachete aeriene ale Iranului

Papa Francisc s-a referit apoi la naufragiul suferit de apostolul Pavel care se afla prizonier pe corabia care îl aducea din Cezareea la Roma, relatat în Faptele Apostolilor. Corabia în care călătorea Pavel s-a sfărâmat în bucăţi, iar oamenii au sărit în apă şi au înotat până la ţărm, a spus papa.

El a povestit că acest naufragiu care s-ar fi putut încheia cu o tragedie a dovedit însă puterea Domnului. După ce corabia în care era Pavel era dus ca prizionier la Roma a eşuat în largul coastelor Maltei, locuitorii l-au primit şi au aprins un mare foc pentru ca toţi cei care se salvaseră să se încălzească.

Suveranul pontif i-a invitat pe cei prezenţi să urmeze exemplul locuitorilor din Malta, care prin mărinimia lor s-au arătat aproape de Dumnezeu, şi să fie mereu generoşi cu aproapele lor şi să-l înconjoare cu dragoste fraternă.

Citește și : Atac armat în Cadana. Un mort şi trei răniţi grav

Vaticanul a anunţat că în data de 23 februarie, papa Francisc va face o vizită la Bari pentru a oficia o liturghie cu ocazia Întâlnirii de reflecţie şi spiritualitate, având ca temă “Mediterana frontieră a păcii”, şi care se organizează în acest oraş din sudul Italiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.