X

Papa Francisc face apel la primirea tuturor celor care ‘naufragiază pe ţărmurile noastre’

Papa Francisc a făcut apel în cadrul Audienţei generale de miercuri la primirea naufragiaţilor care “ajung epuizaţi pe ţărmurile noastre”, amintind că apostolul Pavel a fost primit de locuitorii din Malta după ce corabia în care călătorea a naufragiat pe această insulă, relatează EFE, scrie agerpres.

“Azi îi cerem Domnului să ne ajute să ne dea putere şi credinţă pentru a fi sensibili la tragedia celor care naufragiază şi ajung epuizaţi pe ţărmurile noastre”, a spus papa. El i-a invitat pe credincioşi să le ureze bun venit celor năpăstuiţi şi să-şi deschidă inimile în faţa lui Iisus pentru a nu rămâne indiferenţi la nevoile semenilor lor.

Citește și : Trump: Niciun american nu a fost rănit de atacurile cu rachete aeriene ale Iranului

Papa Francisc s-a referit apoi la naufragiul suferit de apostolul Pavel care se afla prizonier pe corabia care îl aducea din Cezareea la Roma, relatat în Faptele Apostolilor. Corabia în care călătorea Pavel s-a sfărâmat în bucăţi, iar oamenii au sărit în apă şi au înotat până la ţărm, a spus papa.

El a povestit că acest naufragiu care s-ar fi putut încheia cu o tragedie a dovedit însă puterea Domnului. După ce corabia în care era Pavel era dus ca prizionier la Roma a eşuat în largul coastelor Maltei, locuitorii l-au primit şi au aprins un mare foc pentru ca toţi cei care se salvaseră să se încălzească.

Suveranul pontif i-a invitat pe cei prezenţi să urmeze exemplul locuitorilor din Malta, care prin mărinimia lor s-au arătat aproape de Dumnezeu, şi să fie mereu generoşi cu aproapele lor şi să-l înconjoare cu dragoste fraternă.

Citește și : Atac armat în Cadana. Un mort şi trei răniţi grav

Vaticanul a anunţat că în data de 23 februarie, papa Francisc va face o vizită la Bari pentru a oficia o liturghie cu ocazia Întâlnirii de reflecţie şi spiritualitate, având ca temă “Mediterana frontieră a păcii”, şi care se organizează în acest oraş din sudul Italiei.

Tags: IisusMaltanaufragiaţiPapa Franciscroma
Categorii: Diaspora