X

Papa Francisc face un popas de câteva ore în Letonia

Papa a ajuns luni în Letonia pentru o vizită de câteva ore, dar cu o agendă încărcată care include o rugăciune cu reprezentanţii religiilor din această ţară, unde comunitatea catolică nu depăşeşte 20 %, relatează luni EFE, potrivit agerpres.

Avionul companiei AirBaltic venind din Lituania a aterizat la Riga la 08:07 ora locală, iar papa Francisc a fost primit de preşedintele ţării, Raimonds Vejonis, într-o ceremonie de bun venit cu muzică şi dansuri tradiţionale.

Citeşte şi: Noul preşedinte cubanez face primul pas în SUA

Papa s-a deplasat apoi la palatul prezidenţial pentru o reuniune cu şeful statului şi unde urmează să pronunţe un discurs în faţa autorităţilor.

Suveranul pontif va depune apoi o coroană de flori la monumentul Libertăţii.

Vizita papei în ţările baltice coincide cu centenarul declarării primei lor independenţe şi cu împlinirea a 25 de ani de la vizita papei Ioan Paul al II-lea, la doi ani după sfârşitul regimului sovietic.

Vezi şi: ‘Fabienne’, furtuna care a lovit Germania cu puterea unui uragan – VIDEO

Papa va participa apoi la întâlnirea ecumenică cu catolicii, ortodocşii şi protestanţii din această ţară, la Catedrala oraşului Riga (Riga Dome Cathedral).

În ţară convieţuiesc aproximativ 20 % catolici cu 23 % luterani şi 11 % de ortodocşi.

Sfântul părinte va vizita de asemenea catedrala catolică Sfantului Iacob din Riga şi sanctuarul de la Aglona, unde va oficia o slujbă în faţa a zeci de mii de catolici.

Tags: LetoniaPapa FranciscRaimonds Vejonisriga
Categorii: Diaspora