Papa Francisc îi condamnă pe cei care pornesc războaie ‘fără să ştie să-şi domine pasiunile’

Publicat:

Papa Francisc i-a criticat pe cei care pornesc războaie în lume, “fără să ştie să-şi domine propriile pasiuni”, şi a propăvăduit respectarea legilor creştinismului cu prilejul rugăciunii Angelus de duminică, relatează EFE, potrivit agerpres.

“Dumnezeu ne învaţă adevărata libertate şi responsabilitatea legii. Constă în aplicarea sa ca instrument al libertăţii pentru că ne ajută să fim liberi şi să nu fim sclavii pasiunii şi ai păcatului”, le-a spus papa credincioşilor strânşi duminică în piaţa Sf. Petru.


Citește și : Mai multe rachete au căzut în apropierea ambasadei americane la Bagdad

Suveranul Pontif a subliniat în acest sens că aceste conflicte sunt o consecinţă a acestor pasiuni neînfrânate.

“Să ne gândim la războaie, la consecinţele acestor conflicte, la fetiţa care a murit de frig zilele trecute în Siria şi la atâtea calamităţi. Sunt rodul pasiunilor, al celor care nu ştiu să-şi domine propriile pasiuni”, a subliniat papa.

Înaltul Pontif a avertizat că atunci când cedăm tentaţiilor şi pasiunilor încetăm să devenim stăpâni ai propriei vieţi şi devenim incapabili să o gestionăm cu voinţă şi responsabilitate.

“Primindu-l pe Dumnezeu şi legile sale în sufletul nostru vom înţelege că atunci când ne iubim aproapele, nu ucidem pe alţii, ci pe noi înşine pentru că ura, rivalitatea şi diviziunea ucid mărinimia fraternă pe care se bazează relaţiile interpersonale”, a susţinut papa.

Citește și : China respinge criticile SUA, catalogându-le drept ‘minciuni’

După rugăciunea A?ngelus, papa Francisc i-a salutat de la fereastra Palatului Apostolic pe cei veniţi să-l asculte în piaţa Sf. Petru.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.