X

Papa Francisc îl numeşte pe fostul preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE) într-o poziţie cheie la Vatican

Papa Francisc l-a numit pe Mario Draghi, fost preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), în calitate de membru al unei comisii de la Vatican care îl consiliază pe liderul Bisericii Catolice în chestiuni sociale, politice şi economice, informează DPA şi AFP, potrivit agerpres.

Mario Draghi, născut în Italia şi care nu a mai deţinut funcţii publice după ce a părăsit BCE anul trecut, a devenit membru onorific al Academiei Pontificale de Ştiinţe Sociale, potrivit unui comunicat publicat vineri de biroul de presă de la Vatican.

Vezi şi: Un pedofil francez a fost ARESTAT la Jakarta (VIDEO)! Este bănuit că a profitat de peste 300 de copii

Alte două personalităţi, doi profesori de sociologie, au primit calitatea de membru în această academie.

Potrivit site-ului său, acea academie este alcătuită din cadre universitare numite de papă “în baza competenţelor lor din domeniul ştiinţelor sociale şi a integrităţii lor morale”.

Academia are misiunea “de a promova studiile şi progresul ştiinţelor sociale, economice, politice şi juridice”, pentru a ajuta Biserica Catolică să îşi dezvolte propria doctrină.

“Academia analizează, de asemenea, aplicarea doctrinei Bisericii Catolice în societatea contemporană”, precizează site-ul său oficial.

Instituţia are în prezent 22 de membri, printre care se numără Mario Draghi, Joseph Stiglitz – un economist american laureat al premiului Nobel – şi Christoph Engel – directorul prestigiosului Institut Max Planck din Germania.

Citeşte şi: Un primar acuzat de trafic de droguri a fost ÎMPUȘCAT în CAP

Bancherul italian Mario Draghi a petrecut opt ani la conducerea BCE, până în toamna anului trecut.

Descris adeseori ca un gânditor solitar înclinat să îşi impună propria viziune sau chiar să îşi bruscheze uneori echipele de subordonaţi, Mario Draghi este creditat cu salvarea monedei euro în perioada crizei datoriilor. 

Tags: Banca Centrală Europeană (BCE)Mario DraghiPapa Franciscvatican
Categorii: Externe