X

Papa Francisc îndeamnă la respectarea regulilor în perioada de relaxare a restricțiilor

Papa Francisc a cerut marţi populaţiei să se supună regulilor care vizează prevenirea unui al doilea val devastator de infectare cu noul coronavirus, în condiţiile în care tot mai multe ţări încep să relaxeze măsurile luate din cauza pandemiei de COVID-19, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Din Europa până în Statele Unite şi Asia, oficialii s-au confruntat cu tensiuni şi critici ca urmare a impunerii de măsuri de distanţare socială şi izolare la domiciliu.

Citește și: Mareşalul Khalifa Haftar respinge acordul mediat de ONU: ‘Am mandatul poporului libian!’

“În aceste zile în care începem să avem reglementări privind ieşirea din carantină, să ne rugăm lui Dumnezeu să ne dea harul prudenţei şi al respectării regulilor astfel încât pandemia să nu reapară”, a afirmat liderul Bisericii Catolice cu 1,3 miliarde de credincioşi.

Papa Francisc s-a aflat şi el în izolare, slujbele şi evenimentele oficiate de acesta fiind transmise pe internet fără participarea publicului.

Citește și: Curtea Supremă a Braziliei dă undă verde pentru anchetarea lui Jair Bolsonaro

Afirmaţiile Suveranului Pontif sunt deosebit de relevante în Italia, unde planurile premierului Giuseppe Conte pentru încetarea celei mai lungi carantine aproape totale din Europa – două luni – au fost criticate de cei care spun că sunt prea lente şi limitate.

Italia, a doua ţară din lume cu cel mai mare număr de decese provocate de coronavirus (27.000), va autoriza fabricile şi şantierele să se redeschidă şi va permite vizite limitate în familie, în prima etapă a procesului de relaxare a restricţiilor, începând cu 4 mai. 

Tags: coronaviruscovid-19Giuseppe ConteitaliaPapa Franciscrestricțiiromavatican
Categorii: Diaspora