X

Papa Francisc ‘îngenunchează’ şi el pentru a ‘pune capăt violenţei’ din Myanmar

Papa Francisc a declarat miercuri că “îngenunchează” şi el pentru a “pune capăt violenţei” din Myanmar, într-o aluzie la imaginile devenite virale cu o călugăriţă îngenunchiată în rugăciune în faţa soldaţilor, informează AFP, potrivit agerpres.

“Încă o dată şi cu atâta tristeţe, simt urgenţa evocării situaţiei dramatice din Myanmar, unde atât de mulţi oameni, în special tineri, îşi pierd viaţa pentru a oferi speranţă ţării lor”, a declarat suveranul pontif după tradiţionala sa audienţă generală de miercuri.

Citește și: Dominic Raab: Democraţia pierde teren în toată lumea

“Şi eu îngenunchez pe străzile din Myanmar şi spun ‘opriţi violenţa’. Şi eu întind braţele şi spun ‘să prevaleze dialogul’. Sângele nu rezolvă nimic”, a adăugat papa argentinian, care a intervenit deja în mai multe rânduri de la începutul protestelor paşnice împotriva loviturii de stat care a îndepărtat-o de la putere pe Aung San Suu Kyi pe 1 februarie.

Pe 8 martie, sora Ann Rose Nu Twang a îngenuncheat în faţa forţelor de securitate din Myanmar, cu braţele deschise, un act de curaj care a făcut înconjurul lumii.

Citește și: SUA înregistrează cel mai mare număr de migranți, care bat la frontiere, din ultimii 20 de ani

“Nu trageţi în copii”, a implorat ea pe străzile din Myitkyina (nord), teatrul adunărilor cvasi-cotidiene de la lovitura de stat. În van însă: trei manifestanţi pro-democraţie au fost ucişi în ziua respectivă.

Tags: Ann Rose Nu TwangAung San Suu KyiMyanmarMyitkyinaPapa Francisc
Categorii: Știrile zilei