Papa Francisc îşi continuă vizita în Republica Democrată Congo

Publicat:

Papa Francisc îşi continuă joi vizita în Republica Democrată Congo (RDC) cu o zi dedicată Bisericii, care joacă un rol central în această ţară afectată de conflicte sângeroase, relatează AFP, potrivit agerpres.

Liderul celor 1,3 miliarde de catolici din întreaga lume este aşteptat la ora locală 9:30 (8:30 GMT) pe stadionul Martirilor din capitala Kinshasa pentru o întâlnire cu tinerii din această ţară, unde se află cea mai mare comunitate romano-catolică din Africa.


Citeşte şi: Cum s-a intersectat războiul din Ucraina cu războaiele culturale – Black News

După ce va saluta mulţimea de la bordul “papamobilului” său, suveranul pontif va asculta mărturii şi va rosti un discurs pe acest stadion, care poate găzdui 80.000 de persoane.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, care se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile din cauza durerilor de genunchi, se va întâlni cu premierul Jean-Michel Sama Lukonde joi dimineaţă la Nunţiatura Apostolică, “ambasada” Sfântului Scaun în RDC.

În cursul după-amiezii, el va merge la catedrala Notre-Dame du Congo, construită în 1947, unde va rosti un discurs.

Ca de obicei în timpul călătoriilor sale, papa Francisc va încheia această a treia zi de vizită cu o întâlnire privată cu membrii Ordinului Iezuit.

În pofida influenţei tot mai mari a Bisericilor Evanghelice începând cu anii 1990, Biserica Catolică îşi menţine un rol major în educaţia, cultura şi dezvoltarea Republicii Democrate Congo, unde a acţionat adesea ca o contra-putere.

Citeşte şi: Phenianul avertizează cu ‘cea mai dură reacţie’ la acţiunile militare ale SUA în regiune – Black News

Extrem de aşteptată, această vizita papală a fost marcată miercuri de momentul în care suveranul pontif a condamnat, la Kinshasa, “atrocităţile crude care acoperă umanitatea de ruşine” comise în estul Republicii Democrate Congo.

Papa Francisc s-a declarat “indignat” de “exploatarea sângeroasă şi ilegală a bogăţiei acestei ţări, precum şi de încercările de împărţire cu scopul de a putea conduce” această ţară, în care violenţele unor grupuri armate au ucis sute de mii de persoane şi au lăsat pe drumuri alte câteva milioane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice O nouă metodă de diagnosticare a bolilor metabolice ar putea revoluționa medicina. Cercetători...

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.