Papa Francisc îşi va relua din 2 septembrie audienţele generale în prezenţa publicului

Publicat:

Papa Francisc îşi va relua începând cu 2 septembrie tradiţionalele audienţe generale de miercuri în prezenţa publicului, într-o curte închisă a Palatului apostolic şi nu în Piaţa Sf. Petru, a anunţat miercuri Vaticanul, relatează AFP, , scrie agerpres.

Audienţele de miercuri, care nu au mai avut loc în public de peste şase luni din cauza pandemiei de coronavirus, se vor desfăşura în curtea San Damaso a Palatului apostolic, unde vor fi instalate maximum 500 de locuri pe scaune, conform normelor de securitate sanitară, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP.


Citește și : Mii de persoane au primit rezultate greşite la teste pentru COVID-19 în Suedia

Intrarea în curte se va face fără rezervare, cu două ore înainte de audienţă, care are loc întotdeauna la ora locală 09:30 (07:30 GMT), a precizat Vaticanul.

Cu toate acestea, din cauza configuraţiei locului, este puţin probabil ca Papa Francisc să meargă acolo la bordul “papamobilului”, aşa cum făcea adesea în Piaţa Sf. Petru.

Citește și : Melania Trump cere încă patru ani pentru ‘Donald’: ‘Nu doar vorbeşte, el obţine rezultate!’

Ultima sa audienţă generală de miercuri datează din 26 februarie. Papa argentinian, foarte dornic de contacte directe, a strâns atunci mâinile a zeci de credincioşi şi a sărutat câţiva copii, aşezaţi în primul rând al unei mulţimi de 12.000 de persoane, unde au putut fi văzute mai multe persoane care purtau deja măşti de protecţie.

San Damaso este curtea principală a Palatului apostolic, locul de primire a şefilor de stat şi de guvern şi a altor oficiali primiţi de Suveranul Pontif. Ea este de asemenea folosită de papi pentru a se întâlni uneori cu grupuri de pelerini.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.