Papa Francisc l-a primit pe cardinalul australian Pell după ce acesta a fost achitat de acuzaţiile de pedofilie

Publicat:

Papa Francisc l-a primit luni pe cardinalul australian George Pell, fost ministru al economiei al Vaticanului, care s-a întors la Roma în urmă cu câteva zile din Australia, unde a fost achitat într-un proces intentat pentru abuzuri sexuale asupra minorilor, relatează EFE, potrivit agerpres.

Audienţa papei cu cardinalul Pell, 79 de ani, intervine în mijocul unui scandal economic în care este implicat fostul secretar de stat al Vaticanului (2011-2018), cardinalul Angelo Becciu, cu care prelatul australian nu era în relaţii bune din cauza diferenţelor legate de gestionarea finanţelor vaticane.


Citește și : Aleksandr Lukaşenko NU scapă de sancțiunile UE

Becciu a fost retras de papă din funcţia sa de prefect al Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor şi din drepturile de cardinal.

Deşi motivul viziei lui Pell la Vatican nu este oficial, se crede că prelatul australian care nu mai are nicio funcţie în Curie s-a întors pentru a continua procesul de tranziţie în fruntea finanţelor vaticane. Cardinalul a fost înlăturat de la finanţe în timpul procesului său judiciar, după ce a ocupat această funcţie un mandat de cinci ani.

Pell a fost achitat în aprilie de maxima instanţă judiciară din Australia după ce a câştigat recursul împotriva condamnării, pronunţată în martie 2019, la şase ani de închisoare pentru cinci capete de acuzare privind abuzuri sexuale împotriva minorilor comise în anii 1990.

După ce a stat mai multe luni la închisoare, Pell a locuit la arhidioceza din Sydney şi a fost înlocuit în funcţie de cardinalul iezuit spaniol Juan Antonio Guerrero Alves.

Potrivit informaţiilor publicate de mass-media italiene privind cazul Becciu, Secretariatul de Stat al Vaticanului ar fi transferat aproximativ 700.000 de euro într-un cont bancar din Australia, iar aceşti bani ar fi fost folosiţi în procesul pentru abuzuri sexuale intentat lui George Pell.

Citește și : Bangladeshul introduce pedeapsa cu moartea pentru violatori

Corriere della Sera speculează că banii ar fi fost folosiţi pentru a-i plăti pe martorii care l-au acuzat pe cardinalul Pell de abuzuri împotriva minorilor.

Avocatul lui Becciu, Fabio Viglione, a negat categoric că prelatul italian ar fi avut vreun amestec în procesul cardinalului Pell.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.