Papa Francisc lansează un nou apel la pace în cea de-a doua zi a Paştelui catolic

Publicat:

Papa Francisc a lansat luni un nou apel la pace cu prilejul celei de-a doua zi a Paştelui catolic, potrivit DPA, scrie agerpres.  

După rugăciunea ”Regina Caeli” (”Bucură-te, regina cerului”) rostită în piaţa Sfântul Petru din Roma, Francisc a invocat ”darul păcii pentru întreaga omenire”.


Citește și: Taiwanul ‘condamnă energic manevrele provocatoare’ ale Chinei

Câteva mii de credincioşi s-au adunat pentru a celebra cea de-a doua zi de Paşte alături de suveranul pontif, în vârstă de 86 de ani.

”Regina Caeli” înlocuieşte rugăciunea ”Angelus”, rostită în mod tradiţional duminica, până la sărbătoarea Rusaliilor, celebrată anul acesta pe 28 mai.

Papa Francisc a folosit toate ocaziile oferite de slujbele de Paşte din acest an pentru a face un apel la pace cu prilejul celei mai importante sărbători creştine.

Citește și: Beijingul avertizează: Independenţa Taiwanului este incompatibilă cu pacea

Circa 100.000 de credincioşi au fost prezenţi duminică, în prima zi de Paşte, pentru a asculta tradiţionalul mesaj ”Urbi et Orbi”, prin intermediul căruia suveranul pontif a lansat un apel la pace în Ucraina, rugându-se atât pentru ucraineni, cât şi pentru ruşi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.