Papa Francisc: ‘Măsurile draconice nu sunt întotdeauna bune’

Publicat:

“Măsurile draconice nu sunt întotdeauna bune”, a criticat vineri Papa Francisc, apelând la episcopi şi la preoţi să nu-i lase pe credincioşi “singuri” în faţa noului coronavirus, împotriva căruia mai multe ţări au impus restricţii severe, informează AFP, scrie agerpres.

Această declaraţie vine în contextul în care dieceza de Roma, căruia papa îi este episcop, a anunţat joi seara închiderea până pe 3 aprilie a tuturor bisericilor aflate sub jurisdicţia sa, în urma aplicării “restricţiilor impuse circulaţiei persoanelor de către decretul adoptat de guvernul italian pentru a stopa răspândirea virusului”.


Citește și : Prinţul Charles şi-a amânat vizitele externe

“În aceste zile ne alăturăm bolnavilor şi familiilor care suferă în urma acestei pandemii”, a declarat Papa, citat de agenţia italiană Ansa, în timpul mesei sale zilnice din capela reşedinţei sale din Casa Sf. Marta, unde locuieşte, nu departe de Bazilica Sf. Petru.

El şi-a dedicat rugăciunile “preoţilor care trebuie să însoţească poporul lui Dumnezeu prin această criză”, astfel încât aceştia să aibă “puterea şi capacitatea de a alege cele mai bune mijloace de a ajuta”.

“Măsurile draconice nu sunt întotdeauna bune”, a adăugat suveranul pontif într-o critică indirectă la adresa restricţiilor impuse în anumite ţări, în special în Italia, care interzic deplasările, şi prin urmare, vizitele preoţilor la credincioşi, în special la persoanele în vârstă şi izolate şi, de asemenea, împiedică organizarea de slujbe şi înmormântări.

Citește și : Ucraina îşi ÎNCHIDE frontierele pentru străini

Papa încheie solicitând episcopilor şi preoţilor să dea dovadă de “discernământ” pentru a lua “măsuri care nu îi lasă singuri” pe credincioşi, astfel ca aceştia din urmă să se simtă “acompaniaţi” de liniştea dată de “sacramente şi rugăciune”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.