Papa Francisc nu va conduce delegaţia Vaticanului la Conferinţa COP26 de la Glasgow

Publicat:

Vaticanul a anunţat vineri că delegaţia sa la Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26), care începe la 31 octombrie la Glasgow, va fi condusă de secretarul său de stat, ceea ce sugerează că Papa Francisc nu va participa, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Episcopii scoţieni au anunţat în iulie că, dacă sănătatea îi va permite, papa Francisc va participa la deschiderea conferinţei care se desfăşoară între 31 octombrie şi 12 noiembrie în Scoţia, Regatul Unit.


Citește și : Centrul Carter ar putea trimite o misiune electorală în Venezuela

Vaticanul nu a spus niciodată că suveranul pontif va merge la COP26 şi o sursă de la Vatican a declarat că anunţul de vineri potrivit căruia delegaţia va fi condusă de cardinalul Pietro Parolin înseamnă că papa Francisc nu va merge.

Surse au declarat că Vaticanul a fost surprins de anunţul episcopilor scoţieni din 12 iulie, când papa se afla încă în spital după o intervenţie chirurgicală, deşi Francisc a declarat pentru un post de radio spaniol luna trecută că şi-ar dori să meargă.

Citește și : Jurnaliştii Maria Ressa şi Dmitri Muratov au câştigat premiul Nobel pentru Pace

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a ieşit din spital pe 14 iulie şi, după o perioada de odihnă, şi-a reluat activităţile, inclusiv a efectuat un turneu în Ungaria şi Slovacia şi pare să se afle în stare foarte bună de sănătate.

O sursă de la Vatican a declarat că există posibilitatea ca papa Francisc să participe la COP26 prin videoconferinţă sau ca Pietro Parolin să citească un mesaj în numele său.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.