X

Papa Francisc nu vede nicio perspectivă pentru căsătoriile între persoane de acelaşi sex în Biserica Catolică

Papa Francisc a reiterat miercuri că exclude perspectiva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex în cadrul Bisericii Catolice, într-o serie de comentarii adresate jurnaliştilor în timp ce se întorcea la Vatican după ce a petrecut câteva zile în Slovacia, transmite DPA, potrivit agerpres

Căsătoria este un sacrament şi Biserica nu are autoritatea să-l schimbe, conform lui Francisc.

Citește și : Teroristul care a îndoliat Franţa îşi dă drumul la gură: ‘N-a fost nimic personal!’

El a precizat că este important ca persoanele cu alte orientări sexuale să fie ajutate, dar fără a impune lucruri asupra Bisericii.

Papa Francisc s-a referit la reglementările civile, aşa cum este pactul de solidaritate civilă din Franţa, ce permite parteneriate civile. Dacă două persoane de acelaşi sex vor să-şi petreacă viaţa împreună, guvernele au modalităţi prin care să-i sprijine, prin ceremonii civile. “Dar căsătoria este căsătorie!”, a subliniat el.

Papa a mai precizat că acest lucru nu înseamnă condamnarea unor oameni şi că toţi trebuie să fie respectaţi. “Dar vă rog nu obligaţi Biserica să-şi nege propriul adevăr”, a adăugat el.

Citește și :  Boris Johnson pregăteşte REMANIEREA guvernului britanic

În ceea ce priveşte avortul, poziţia papei a rămas tranşantă, conform Reuters. “Avortul este mai mult decât o problemă, este o crimă”, a subliniat el. Din punct de vedere ştiinţific, este o viaţă de om, a mai spus el, adăugând că acesta este motivul pentru care Biserica are o poziţie atât de strictă asupra acestui subiect.

Tags: bisericaPapa FranciscSlovaciavatican
Categorii: Diaspora