Papa Francisc, prima apariţie publică după patru zile

Publicat:

Papa Francisc a avut, duminică, prima apariţie publică după patru zile, după o “uşoară indispoziţie” care l-a forţat să anuleze unele audienţe şi activităţi, relatează Reuters, scrie news.ro .

Suveranul Pontif, în vârstă de 83 de ani, a apărut la fereastra Palatului Apostolic din Vatican şi le-a vorbit miilor de oameni strânşi în Piaţa Sf. Petru, adresându-le mesajul său săptămânal şi binecuvâtarea sa.


Citește și : Turcia anulează cursele aeriene comerciale spre şi dinspre Italia, Irak şi Coreea de Sud

A fost prima apariţie publică a Papei de după miercuri, când la Roma a fost văzut tuşind şi suflându-şi nasul.

Vaticanul nu a precizat ce problemă a avut Papa Francisc, dar în contextul temerilor legate de coronavirus vineri purtătorul de cuvânt Matteo Bruni a dezminţit speculaţiile conform cărora Suveranul Pontif ar avea ceva mai mult decât o uşoară indispoziţie. “Nu sunt dovezi care să ducă la un diagnostic care să fie altceva decâ o uşoară indispoziţie”, a afirmat el.

Duminică, Papa a spus că este răcit.

Papa Francisc a pierdut o parte dintr-un plămân în tinereţe, nu şi-a anulat nicioată atât de multe audienţe oficiale sau evenimente în cei şapte ani de când a fost numit.

Citește și : Mobilizare ‘totală’ în Coreea de Sud împotriva epidemiei de coronavirus

Papa ar fi trebuit să părăsească Vaticanul cu oficiali ai Sfântului Scaun, duminică, pentru o săptămână de exerciţii spirituale în zona rurală a Romei, acţiune pe care Suveranul o întreprinde anual. Suveranul Pontif a anunţat însă că nu va mai pleca, din cauza unei răceli.

Italia se confruntă cu cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus din Europa: peste 1.100. Cel puţin 29 de persoane au murit în Italia din cauza Covid-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.