Papa Francisc recunoaşte ‘virtuţile eroice’ ale papei Ioan Paul I, primul pas spre beatificare

Publicat:

Papa Francisc a recunoscut ”virtuţile eroice” ale papei Ioan Paul I (1912-1978), prima etapă din procesul de beatificare, a anunţat joi biroul de presă al Vaticanului, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Jorge Bergoglio a semnat miercuri decretul prin care Albino Luciani devine oficial ”venerabil” şi va putea fi beatificat după ce Biserica recunoaşte un miracol săvârşit de acesta.


Ioan Paul I, supranumit ”bunul papă” sau ”papa care zâmbeşte” a fost ultimul papă de origine italiană, cu unul dintre cele mai scurte pontificate: ales în august 1978, a decedat 33 de zile mai târziu, cel mai probabil în urma unui infarct.

Citeşte şi: Madridul lasă de la el? Constituţia poate fi schimbată pentru a permite referendumuri de independenţă

În timpul acestei scurte perioade, a reuşit să imprime un stil mai direct în maniera sa de a fi papă, dar smerenia sa dezarmantă l-a făcut să rămână izolat în cadrul Curiei, aparatul administrativ al Vaticanului.

Beatificarea papei Ioan Paul I a început în 2002 după ce admiratorii săi italieni au iniţiat o petiţie în acest sens şi au strâns aproximativ 300.000 de semnături, dar procesul ar putea dura încă mulţi ani de acum încolo, potrivit Reuters.

Succesorul lui Luciani, papa Ioan Paul al II-lea a domnit 27 de ani şi a murit în 2005. A fost declarat sfânt în 2014, cea mai rapidă beatificare din istoria modernă a bisericii catolice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.