Papa Francisc s-a confesat în fața împăratului Naruhito: ‘Părinții mei au plâns!’

Publicat:

Papa Francisc s-a întâlnit luni timp de circa 25 de minute, la Palatul Imperial din Tokyo, cu împăratul Naruhito, recent urcat pe tron, cu care a discutat despre mediul înconjurător şi căruia i-a mărturisit că părinţii săi au plâns când la Hiroshima a căzut bomba atomică, transmite EFE, potrivit agerpres.

Surse din Casa Regală au spus că suveranul pontif i-a relatat împăratului că el avea 9 ani atunci când s-a întâmplat aceasta şi îşi aminteşte că i-a văzut pe părinţii săi plângând după ce au auzit că au fost lansate bombe atomice, fapt ce l-a marcat profund.


Citește și: Șeful Pentagonului îl dă afară ce comandantul Marinei americane

Papa Francisc a ajuns cu maşina la intrarea în palat, unde a fost aşteptat de împăratul nipon, îmbrăcat cu un costum închis, şi s-au salutat timp de câteva minute înainte de începerea reuniunii.

Aceleaşi surse au arătat că împăratul, care nu a fost însoţit de împărăteasa Masako, a mulţumit suveranului pontif argentinian pentru întâlnirea avută în cursul dimineţii cu victimele cutremurului de la Fukushima, care a provocat un enorm tsunami şi a avariat centrala nucleară.

O altă temă discutată a fost mediul înconjurător şi importanţa apei, iar Papa Francisc a considerat că este foarte dificil de rezolvat criza de mediu deoarece aceasta este conectată cu economia şi a adăugat că din acest motiv se spune că apa va fi cauza viitorului conflict.

Papa i-a făcut cadou lui Naruhito un mozaic realizat la Vatican şi care reproduce o pictură a Arcului lui Titus din Roma aparţinând lui Filippo Anivitti.

Citește și: Netanyahu acuză Iranul că pregătește atacuri împotriva Israelului

Papa Francisc şi Naruhito au avut o întâlnire la Vatican în 2016, când acesta din urmă încă nu era împărat.

În această a treia zi a vizitei sale în Japonia, suveranul pontif va discuta de asemenea cu premierul Shinzo Abe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un pasager, identificat cu document falsificat. Ce riscă acesta

Încă un pasager, identificat cu document falsificat. Ce riscă acesta În punctul de trecere a frontierei comun Palanca-Maiaki-Udobnoe, polițiștii de frontieră au depistat în fluxul...

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor Rusia trebuie să îşi majoreze exporturile de gaze lichefiate pentru...

Utilizatorii din întreaga lume își revin de pe urma celei mai mari pene informatice din istorie

Utilizatorii din întreaga lume își revin de pe urma celei mai mari pene informatice din istorie Utilizatorii şi companiile din diferite industrii esenţiale din întreaga...

Expoziția itinerantă „Caravana amintirilor din Gulagˮ a ajuns la Chișinău

Expoziția itinerantă „Caravana amintirilor din Gulagˮ a ajuns la Chișinău La Chișinău a fost prezentată o expoziție itinerantă, care a trecut prin mai multe localități...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.