X

Papa Francisc s-a confesat în fața împăratului Naruhito: ‘Părinții mei au plâns!’

Papa Francisc s-a întâlnit luni timp de circa 25 de minute, la Palatul Imperial din Tokyo, cu împăratul Naruhito, recent urcat pe tron, cu care a discutat despre mediul înconjurător şi căruia i-a mărturisit că părinţii săi au plâns când la Hiroshima a căzut bomba atomică, transmite EFE, potrivit agerpres.

Surse din Casa Regală au spus că suveranul pontif i-a relatat împăratului că el avea 9 ani atunci când s-a întâmplat aceasta şi îşi aminteşte că i-a văzut pe părinţii săi plângând după ce au auzit că au fost lansate bombe atomice, fapt ce l-a marcat profund.

Citește și: Șeful Pentagonului îl dă afară ce comandantul Marinei americane

Papa Francisc a ajuns cu maşina la intrarea în palat, unde a fost aşteptat de împăratul nipon, îmbrăcat cu un costum închis, şi s-au salutat timp de câteva minute înainte de începerea reuniunii.

Aceleaşi surse au arătat că împăratul, care nu a fost însoţit de împărăteasa Masako, a mulţumit suveranului pontif argentinian pentru întâlnirea avută în cursul dimineţii cu victimele cutremurului de la Fukushima, care a provocat un enorm tsunami şi a avariat centrala nucleară.

O altă temă discutată a fost mediul înconjurător şi importanţa apei, iar Papa Francisc a considerat că este foarte dificil de rezolvat criza de mediu deoarece aceasta este conectată cu economia şi a adăugat că din acest motiv se spune că apa va fi cauza viitorului conflict.

Papa i-a făcut cadou lui Naruhito un mozaic realizat la Vatican şi care reproduce o pictură a Arcului lui Titus din Roma aparţinând lui Filippo Anivitti.

Citește și: Netanyahu acuză Iranul că pregătește atacuri împotriva Israelului

Papa Francisc şi Naruhito au avut o întâlnire la Vatican în 2016, când acesta din urmă încă nu era împărat.

În această a treia zi a vizitei sale în Japonia, suveranul pontif va discuta de asemenea cu premierul Shinzo Abe.

Tags: bomba atomicăcasa regalaFukushimaHiroshimaîmpărăteasa Masakoîmpăratul NaruhitoJaponiaPapa FranciscShinzo Abetokyovatican
Categorii: Știrile zilei