Papa Francisc s-a rugat pentru familia adolescentei dispărute în urmă cu 40 de ani la Vatican

Publicat:

Papa Francisc s-a rugat duminică pentru familia adolescentei care a dispărut în urmă cu 40 de ani la Vatican, un gest salutat de fratele ei, care îl consideră un pas înainte al Vaticanului în unul dintre cele mai mari mistere din istoria Italiei, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Emanuela Orlandi, pe atunci în vârstă de 15 ani şi fiica unui angajat al Vaticanului, a dispărut fără urmă pe 22 iunie 1983, după ce plecase de acasă pentru lecţiile de muzică pe care le urma la Roma.


Citește și :  Prigojin îi răspunde lui Putin: Nimeni nu plănuiește să se predea la ordinul președintelui, al FSB sau al altcuiva

În ultimele patru decenii au fost deschise morminte, au fost exhumate oseminte şi teorii ale conspiraţiei au abundat în încercări de a determina exact ceea ce s-a întâmplat cu Emanuela Orlandi.

Cazul, care a făcut obiectul unor investigaţii în Italia şi la Vatican, a revenit în atenţie la nivel mondial după difuzarea pe Netflix a documentarului “Vatican Girl”.

După rugăciunea Angelus de duminică, papa Francisc a declarat că doreşte să profite de împlinirea a 40 de ani de la dispariţia adolescentei “pentru a-şi exprima din nou apropierea faţă de familia ei, în special de mama ei, şi pentru a-i asigura de rugăciunile lui”.

Familia Emanuelei Orlandi s-a luptat ani de zile în încercarea de a descoperi adevărul despre soarta fetei.

În ianuarie, procurorul şef al Vaticanului, Alessandro Diddi, a deschis un dosar în legătură cu acest caz, iar Vaticanul a dezvăluit că a transmis concluziile sale Parchetului de la Roma, care îşi desfăşoară propria anchetă.

Vaticanul a fost acuzat că a împiedicat eforturile din anchetă de-a lungul deceniilor, însă fratele Emanuelei Orlandi, Pietro, şi-a exprimat duminică speranţa că în sfârşit se vor putea face progrese.

Citește și : Charles Michel: UE ‘monitorizează îndeaproape’ situaţia din Rusia

“Tabuul (în legătură cu cazul) Emanuelei Orlandi a fost în sfârşit depăşit”, le-a declarat el jurnaliştilor. “Rugăciunea este un semn de speranţă pentru a ajunge la adevăr”, a mai spus el.

“Cuvintele” papei “sunt deja un mare pas pe care îl cerem de ani şi ani şi nu s-a întâmplat niciodată”, a declarat Pietro Orlandi pentru AFP, adăugând “ne aşteptăm la acţiune după aceste cuvinte”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres „Suntem mai puternici atunci când suntem uniți, iar acest lucru se...

H&M, al doilea cel mai mare retailer de modă din lume, a ratat previziunea privind profitul; Acțiunile, în scădere cu 8%

H&M, al doilea cel mai mare retailer de modă din lume, a ratat previziunea privind profitul; Acțiunile, în scădere cu 8% Acţiunile H&M au scăzut...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.