Papa Francisc se declară ‘plin de recunoştinţă’ după vizita în Irak

Publicat:

Papa Francisc s-a declarat “plin de recunoştinţă” după călătoria sa istorică în Irak, miercuri în timpul audienţei sale săptămânale, pe parcursul căreia s-a referit de mai multe ori la această călătorie, informează AFP, potrivit agerpres.

“După această vizită, sufletul meu este plin de recunoştinţă” faţă de toţi cei care au făcut posibilă această călătorie, de la autorităţile politice “la autorităţile religioase, începând cu Marele ayatollah Al-Sistani cu care am avut o întâlnire de neuitat la reşedinţa sa”, a declarat suveranul pontif.


Citește și: Consulul polonez din Belarus a fost EXPULZAT

“Poporul irakian are dreptul să trăiască în pace, are dreptul să-şi recapete demnitatea. Rădăcinile sale religioase şi culturale sunt milenare: Mesopotamia este leagănul civilizaţiei ‘, a continuat papa argentinian.

Însă toată această moştenire a fost distrusă de război, şi-a exprimat regretul suveranul pontif, denunţând vânzările de arme din lume.

“Este întotdeauna războiul, acest monstru care odată cu schimbarea epocilor se transformă şi continuă să devoreze omenirea”, a continuat Francisc, îndemnând “să nu se răspundă armelor cu alte arme”. “Răspunsul este fraternitatea”, a subliniat el.

Francisc s-a întors luni la Roma după o vizită de trei zile în Irak, prima a unui suveran pontif din această ţară, afectată constant de violenţe.

Citește și: Misiunea Gărzii Naționale la Capitoliu a fost prelungită

El a străbătut Irakul, deplasându-se de la Bagdad la Mosul şi Qaraqosh, în nordul distrus de jihadişti. El a adus cauza uneia dintre cele mai vechi comunităţi creştine în faţa Marelui ayatollah Ali al-Sistani, cea mai înaltă autoritate şiită a ţării.

Papa a participat de asemenea la o rugăciune ecumenică la Ur, considerat, potrivit tradiţiei, locul naşterii patriarhului biblic Avraam.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce spune Hodorkovski despre presupusele legături cu Rusia ale fostului consilier al lui Geoană

Ce spune Hodorkovski despre presupusele legături cu Rusia ale fostului consilier al lui Geoană Disidentul rus Mihail Hodorkovski a comentat pe X investigația realizată de o...

Secretarul general al ONU a fost declarat „persona non grata” în Israel

Secretarul general al ONU a fost declarat „persona non grata” în Israel Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a fost declarat „persona non grata” în...

Ayatollahul Ali Khamenei dă vina pe Occident pentru tensiunile din Orientul Mijlociu

Ayatollahul Ali Khamenei dă vina pe Occident pentru tensiunile din Orientul Mijlociu Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a învinovăţit miercuri Statele Unite şi ţările...

Secretarul general al ONU a fost declarat ”persona non grata” în Israel

Secretarul general al ONU a fost declarat ''persona non grata'' în Israel Ministrul israelian de externe, Israel Katz, a luat miercuri o decizie fără precedent,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.