Papa Francisc şi Antonio Guterres cer împreună consolidarea multilateralismului

Publicat:

Papa Francisc şi secretarul general al ONU Antonio Guterres au realizat împreună o înregistrare video în care denunţă injustiţiile şi inegalităţile lumii actuale, ei criticând respingerea migranţilor, lipsa de soluţii în faţa crizei climatice, abuzurile faţă de minori sau persecuţiile religioase, şi pledând în acest context pentru o consolidare a multilateralismului, scrie vineri agenţia EFE, potrivit agerpres.

Papa şi Guterres apar în înregistrare stând în picioare în Biblioteca Vaticanului, unde se desfăşoară audienţele oficiale, şi citesc fiecare un mesaj.


Citește și : Un fost deputat indian, condamnat la închisoare pe viaţă pentru viol, într-un caz de răsunet

”Nu putem, nu trebuie să întoarcem privirea în faţa injustiţiei, inegalităţilor, scandalului foametei în lume, sărăciei, copiilor care mor pentru că nu au apă, mâncare, asistenţa necesare”, a spus Papa Francisc. El a cerut de asemenea să nu se închidă ochii în faţa migranţilor care, ”din cauza conflictelor şi violenţei, mizeriei şi schimbărilor climatice îşi părăsesc ţările”. Suveranul Pontif a evocat şi persecuţiile la care sunt supuse diferite comunităţi religioase în diferite părţi ale lumii.

Papa Francisc a cerut de asemenea să fie potenţat ”multilateralismul, în cadrul organizaţiilor internaţionale, în diplomaţie ca instrument pentru înţelegere, indispensabil pentru o lume paşnică”.

La rândul său, Antonio Guterres l-a descris pe Papa Francisc drept ”mesagerul speranţei şi umanităţii pentru reducerea suferinţei umane şi promovarea demnităţii umane”. ”Vocea sa morală străluceşte, indiferent că vorbeşte despre situaţia dificilă a celor mai vulnerabili, inclusiv refugiaţii şi migranţii, despre sărăcie şi inegalităţi”, l-a elogiat el mai departe pe Suveranul Pontif.

Secretarul general al ONU a mai spus că este ”întristat” să vadă că unele comunităţi creştine nu pot sărbători Crăciunul în siguranţă pentru că sunt persecutate, ”precum şi evrei asasinaţi în sinagogi şi cum pe mormintele lor sunt desenate svastici, iar musulmanii sunt ucişi cu focuri de armă în moschei”.

Citește și : Rusia va efectua teste de ‘internet suveran’ pentru a combate ameninţările externe

Potrivit unui comunicat oficial, în timpul reuniunii pe care au avut-o la Vatican, Papa Francisc şi Antonio Guterres au discutat despre ”procesul de implementare a Obiectivelor Dezvoltării Sustenabile şi criza multilateralismului, evidenţiată în mod special de dificultăţile de gestionare a problemelor actuale, precum migraţia şi exploatarea de fiinţe umane, schimbările climatice şi dezarmarea”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor

Acțiunile CrowdStrike și Microsoft au scăzut la bursă, după întreruperea majoră a serviciilor Acţiunile companiilor americane CrowdStrike, specializată în securitate cibernetică, şi Microsoft au scăzut...

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.