Papa Francisc, ‘ţintuit’ pe scaun de sciatică! Nu s-a putut ridica pentru a rosti un discurs

Publicat:

Papa i-a primit aşezat pe scaun, vineri, în audienţă pe colaboratorii unui tribunal al Sfântului Scaun, precizând că sciatica de care suferă îl împiedica să-şi ţină discursul în picioare, informează AFP, potrivit agerpres.

“Ar trebui să vă vorbesc în picioare, dar ştiţi că sciatica este un invitat puţin jenant. Vă prezint scuze, vă voi vorbi aşezat”, a comentat suveranul pontif înainte de a rosti un discurs în faţa Tribunalului Rota Romana, care şi-a inaugurat anul judiciar.


Citeşte şi: Noua administraţie americană adoptă politica lui Obama în faţa Cubei

Rota Romana, una dintre cele trei instanţe ecleziastice ale Sfântului Scaun, are jurisdicţie asupra cererilor de anulare a căsătoriilor.

Suveranul pontif, în vârstă de 84 de ani, şi-a amânat luni un discurs anual tradiţional adresat corpului diplomatic internaţional. Liderul de la Vatican renunţase totodată la prezidarea slujbelor de duminică şi luni.

Papa Francisc şi-a anulat anterior participarea la două evenimente, la 31 decembrie şi 1 ianuarie, din cauza “sciaticii dureroase”, o problemă de sănătate care l-a afectat cu intermitenţă în ultimii ani.

Citeşte şi: Vaccinul Novavax are o eficacitate de 89,3%

În avionul care l-a adus la Vatican în vara anului 2013 dintr-o călătorie în Brazilia, papa le-a declarat jurnaliştilor că a suferit de sciatică în prima sa lună la conducerea Bisericii Catolice. “Cel mai rău lucru care mi s-a întâmplat este sciatica, pe care am avut-o în cursul primei luni, de la scaunul pe care obişnuiam să stau pentru audienţe”, a spus el.

Papa Francisc a primit o primă doză din vaccinul împotriva COVID-19, în urmă cu zece zile. Liderul celor 1,3 miliarde de catolici este considerat o persoană cu risc – la vârsta de 21 de ani, în 1957, a suferit de pleurezie acută, iar chirurgii au fost nevoiţi să îi îndepărteze o porţiune din plămânul drept.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice Ungaria a anulat o întâlnire a şefului diplomaţiei de...

Un al doilea mandat al lui Trump, elefantul din încăpere la summitul NATO din Washington

Un al doilea mandat al lui Trump, elefantul din încăpere la summitul NATO din Washington Războiul din Ucraina a revitalizat mai mult ca oricând NATO,...

Putin l-a felicitat pe noul preşedinte reformist iranian şi se aşteaptă la o consolidare a relaţiilor

Putin l-a felicitat pe noul preşedinte reformist iranian şi se aşteaptă la o consolidare a relaţiilor Preşedintele rus Vladimir Putin i-a transmis ''felicitări sincere'' noului preşedinte...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.