X

Papa Francisc a ţinut o predică oraşului Roma, care, potrivit spuselor sale ,s-a resemnat în faţa “degradării”

Papa Francisc a ţinut vineri o predică oraşului Roma, care, potrivit spuselor sale, s-a resemnat în faţa “degradării”, în timpul unei rugăciuni adresate Fecioarei Maria pe care suveranul pontif a rostit-o în una dintre cele mai cunoscute pieţe din capitala Italiei, informează AFP, conform agerpres .

“Maica Domnului, ajută acest oraş să dezvolte ‘anticorpi’ împotriva unora dintre virusurile epocii noastre”, a declarat papa Francisc în cadrul unei ceremonii ce a avut loc în Piazza di Spagna cu ocazia sărbătorii catolice Imaculata Concepţie.

Printre “virusurile” care afectează Cetatea Eternă, suveranul pontif – care este şi episcop al Romei – a citat “indiferenţa”, “absenţa spiritului civic”, “ipocrizia ce constă în a-i acuza pe ceilalţi în timp ce noi înşine suntem vinovaţi de aceleaşi nelegiuiri” şi “resemnarea în faţa degradării ecologice şi etice”.

Citește și : Consiliul Constituţional francez a validat o lege prin care Parchetul este subordonat ierarhic Ministerului Justiţiei

Locuitorii din Roma se plâng cu regularitate de haosul din transportul public, de starea traficului şi de murdăria care domneşte pe străzile din oraşul lor.

Papa Francisc a susţinut acest discurs în prezenţa primarului Romei, Virginia Raggi, reprezentantă a partidului populist Mişcarea Cinci Stele (M5S), aleasă într-o manieră triumfală la conducerea metropolei italiene în iunie 2016, dar care, de atunci, întâmpină dificultăţi majore în a-i convinge pe rezidenţii din capitala Italiei în legătură cu eficienţa proiectelor sale.

Tags: Cetatea EternăFecioarei MariaPapa FranciscPiazza di SpagnaromaSuveranul pontif
Categorii: Diaspora