X

Papa Francisc va celebra Liturghia din Joia Sfântă printre deţinutele de la închisoarea Rebibbia din Roma

Papa Francisc va celebra Liturghia din Joia Sfântă printre deţinutele de la închisoarea Rebibbia din Roma

Papa Francisc va celebra Liturghia din Joia Mare la închisoarea de femei Rebibbia din Roma, a anunţat miercuri biroul de presă al Sfântului Scaun, informează ANSA.

“Pe 28 martie, în Joia Sfântă, la ora 16:00, Sfântul Părinte va merge în privat la închisoarea de femei Rebibbia din Roma pentru a celebra Sfânta Liturghie ‘in Coena Domini’ şi pentru a se întâlni cu deţinutele şi cu angajaţii închisorii”, a precizat acesta, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: SIS trimite o nouă tranșă de dosare la Arhive

Liturghia din Joia Sfântă marchează începutul Triduumului Pascal, cele trei zile în care creştinii comemorează Patimile, Moartea şi Învierea lui Iisus.

În mod tradiţional, Papa Francisc alege să celebreze sacramentul, care include ritualul spălării picioarelor, cu grupurile vulnerabile şi marginalizate. Anul trecut, el a spălat picioarele unor tineri deţinuţi la un centru de detenţie pentru minori de la periferia capitalei.

Citeşte şi: Serebrian îi ironizează pe separatişti: Putin s-ar putea să „scape o lacrimă” pentru Transnistria – Stiripesurse.md

Tags: Papa FranciscromaSfânta Liturghie
Externe