X

Papa Francisc va efectua în iunie o vizită în Liban

Papa Francisc va efectua în iunie o vizită în Liban, ţară afectată de o criză economică fără precedent, a anunţat marţi preşedinţia libaneză într-un comunicat, relatează AFP, potrivit agerpres

“Nunţiul apostolic, arhiepiscopul Joseph Spiteri, l-a informat pe preşedintele Republicii Libaneze, Michel Aoun, că papa Francisc va merge în Liban în iunie”, pentru o vizită mult aşteptată de poporul libanez, a declarat preşedinţia libaneză.

Citește și : Macron refuză din nou o dezbatere televizată cu contracandidaţii săi la prezidenţiale

Data exactă şi programul vizitei vor fi comunicate ulterior, se precizează în comunicat.

Libanul, o ţară mică cu aproximativ şase milioane de locuitori, găzduieşte una dintre cele mai mari comunităţi creştine din Orientul Mijlociu.

“Libanezii aşteaptă de ceva vreme această vizită şi doresc să-şi exprime recunoştinţa pentru poziţia sfinţiei sale faţă de Liban şi poporul său, precum şi pentru iniţiativele şi rugăciunile sale pentru Liban (…)”, a declarat preşedintele Aoun.

În ultimele luni, papa Francisc şi-a sporit mesajele de susţinere pentru Liban, ţară confruntată cu o criză economică şi socială fără precedent, şi şi-a exprimat de mai multe ori intenţia de a merge în această ţară.

În timpul vizitei sale în Cipru în decembrie, el s-a declarat “profund îngrijorat” de criza economică din Liban, considerată de Banca Mondială (BM) ca fiind cea mai gravă din istoria modernă.

Citește și : Cancelariile europene SE SCUTURĂ de spioni: Peste 120 de diplomaţi ruşi expulzaţi în doar 48 de ore!

În august 2021, papa Francisc a cerut “gesturi concrete” din partea comunităţii internaţionale, la un an după explozia din portul Beirut, în care au murit peste 200 de persoane. De atunci, situaţia a continuat să se înrăutăţească în ţară, pe fondul inflaţiei galopante şi al prăbuşirii monedei sale.

Suveranul pontif a primit la Vatican în iulie anul trecut nouă lideri religioşi creştini libanezi şi a transmis un mesaj de speranţă populaţiei libaneze, cerându-i “să nu se descurajeze”.

Tags: Joseph SpiteriLibanMichel AounOrientul MijlociuPapa Francisc
Categorii: Diaspora