X

Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles pe 29 septembrie

Papa Francisc va oficia o liturghie pe stadionul din Bruxelles pe 29 septembrie

Vaticanul a publicat vineri programul călătoriei papei Francisc în Luxemburg şi Belgia în perioada 26-29 septembrie, care va include o vizită de opt ore în Marele Ducat şi o liturghie oficiată la Bruxelles, informează AFP.

Călătoria va începe cu o vizită la Luxemburg, unde papa va sosi joi, 26 septembrie, la ora locală 10:00 şi de unde va pleca în aceaşi zi, la ora 17:45 , cu destinaţia Bruxelles, după o serie de întâlniri pe care le va avea cu liderii statului, corpul diplomatic şi comunitatea catolică locală, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Vizita în Belgia va cuprinde, pe lângă întâlnirile tradiţionale cu autorităţile şi corpul diplomatic, deplasări la Louvain şi la Louvain-la-Neuve, precum şi întâlniri cu profesori şi studenţi de la universităţi catolice din Louvain, în Flandra (KU Leuven), precum şi Louvain-la-Neuve, în Valonia (UCL).

Vizita se va încheia cu o liturghie oficiată duminică dimineaţă pe stadionul Regele Baudouin din Bruxelles.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Cea mai recentă vizită a unui lider al Bisericii Catolice în Belgia a avut loc în 1995, când papa Ioan Paul al II-lea a călătorit la Bruxelles cu prilejul beatificării părintelui Damien, care a fost ulterior canonizat.

Aproape 65% din populaţia Belgiei este creştină, 58% dintre aceştia fiind catolici, potrivit statisticilor Universităţii Catolice din Louvain-la-Neuve.

Tags: Papa Francisc
Diverse