X

Papa Francisc: Vaticanul este implicat într-o misiune de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina

Papa Francisc anunță că Vaticanul este implicat într-o misiune de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina, potrivit CNN, informează mediafax.

Declarația a fost făcută duminică, dar Papa a refuzat să ofere detalii.

Citește și : Blocul de opoziţie din Turcia condus de HDP îl va susţine pe rivalul lui Erdogan la alegerile prezidenţiale

„Misiunea este în curs de desfășurare acum, dar nu este încă publică. Când va fi publică, o voi dezvălui”, a declarat Francisc.

Suveranul pontif a făcut aceste remarci la întoarcerea la Roma, după o călătorie de trei zile în Ungaria.

Întrebat dacă aceste întâlniri ar putea accelera pacea, Francisc a spus că „pacea se face întotdeauna prin deschiderea canalelor, pacea nu se poate face niciodată prin închidere”.

Papa a mai fost întrebat dacă este dispus să ajute la întoarcerea copiilor ucraineni duși în Rusia.

„Nu, nu, nu: Sfântul Scaun este dispus să acționeze pentru că așa este corect, pur și simplu așa este”, a răspuns Suveranul pontif.

Citește și : Polonia şi alte patru state membre UE au convenit o serie de restricţii privind cerealele din Ucraina

 

În cadrul unei discuții cu papa care a avut loc săptămâna trecută, prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal i-a cerut ajutorul pentru întoarcerea copiilor.

De asemenea, Francisc a ascultat mărturii de la refugiați, mulți dintre ei din Ucraina, și a făcut apel la solidaritate în timpul vizitei sale la Budapesta.

Tags: pacePapa Franciscucrainavatican
Categorii: Diaspora