Papa îi critică pe Kamala Harris şi Donald Trump: Politicile ambilor candidaţi sunt ‘împotriva vieţii’

Publicat:

Papa îi critică pe Kamala Harris şi Donald Trump: Politicile ambilor candidaţi sunt ‘împotriva vieţii’

Papa Francisc i-a criticat vineri atât pe fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, pentru planul său de a deporta milioane de imigranţi, cât şi pe vicepreşedintele Kamala Harris pentru poziţia sa de susţinere a dreptului la avort.

Întrebat despre alegerile prezidenţiale din SUA în timpul zborului de la Singapore la Roma, Papa Francisc a spus că neacceptarea migranţilor este un păcat „grav” şi a comparat avortul cu un „asasinat”, potrivit stiripesurse.


Citește și: Maia Sandu vrea ca familiile moldovenilor să rămână în ţară

Suveranul pontif i-a îndemnat pe catolicii americani să „aleagă răul cel mai mic” atunci când vor vota în noiembrie, fără a da detalii, relatează Reuters.

Francisc a vorbit într-o conferinţă de presă cu jurnaliştii după un turneu de 12 zile prin Asia de Sud-Est şi Oceania. Deşi papa nu a folosit numele lui Trump şi Harris, el s-a referit în mod specific la politicile lor. În ciuda faptului că a criticat ambii candidaţi, el a spus că este importantă prezenţa la vot.

„A nu vota este urât”, a spus papa Francisc, în vârstă de 87 de ani. „Nu este bine. Trebuie să votaţi”.

„Trebuie să alegeţi răul cel mai mic”, a spus el. „Cine este răul cel mai mic? Acea doamnă sau acel domn? Eu nu ştiu. Fiecare, în conştiinţă, trebuie să se gândească şi să facă acest lucru”.

Catolicii americani, aproximativ 52 de milioane la nivel naţional, sunt adesea consideraţi drept votanţi decisivi. În unele state, inclusiv Pennsylvania şi Wisconsin, mai mult de 20% dintre adulţi sunt catolici.

Citește și: România, cel mai mare exportator de cereale din UE în primele luni ale sezonului 2024/25

Francisc este de obicei prudent în a se implica în alegeri. Dar el critică frecvent avortul. De asemenea, el a criticat anterior retorica anti-migranţi a lui Trump. În timpul alegerilor din 2016, el a spus că Trump „nu este creştin”.

Papa Francisc a spus că politicile ambilor candidaţi sunt „împotriva vieţii”.

„Fie că este vorba de cel care alungă migranţii, fie de cel care ucide copii”, a spus papa. „Amândoi sunt împotriva vieţii”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

United Airlines apelează la Starlink-ul lui Elon Musk pentru internet în timpul zborului

United Airlines apelează la Starlink-ul lui Elon Musk pentru internet în timpul zborului Compania aviatică americană United Airlines a declarat vineri că a semnat un...

Creatorul serialului Peaky Blinders plănuiește să deschidă un studio în LA: ‘Ne pregătim pentru producții mari’

Creatorul serialului Peaky Blinders plănuiește să deschidă un studio în LA: 'Ne pregătim pentru producții mari' Creatorul serialului Peaky Blinders a anunțat că va deschide...

Festivalul etniilor din Soroca a ajuns la cea de-a 23-a ediție

Festivalul etniilor din Soroca a ajuns la cea de-a 23-a ediție Reprezentanții tuturor etniilor din Soroca s-au adunat astăzi, 14 septembrie, la festivalul lor. Fiecare...

62 de apeluri pe zi. Un român a sunat la 112 de peste 15 mii de ori şi a jignit operatorii

62 de apeluri pe zi. Un român a sunat la 112 de peste 15 mii de ori şi a jignit operatorii Peste un milion şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.