Papa vrea mai multă ‘iubire’ în limbajul cooperării internaţionale

Publicat:

Papa Francisc s-a pronunţat luni în favoarea introducerii “iubirii” în limbajul cooperării internaţionale, afirmând că “mila” rimează numai cu ajutor de urgenţă, relatează AFP.

“Ar fi exagerat să introducem în limbajul cooperării internaţionale categoria iubirii, care se conjugă cu recunoştinţa, egalitatea de tratament, solidaritatea, cultura donaţiei, fraternitatea şi compasiunea?”, a întrebat Suveranul Pontif audienţa formată din diplomaţi internaţionali la Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) cu prilejul Zilei mondiale a alimentaţiei.


“Capacitatea de a iubi este calea principală care garantează nu numai securitatea alimentară, ci şi securitatea umană în aspectul său global”, a pledat el.

Citeşte şi: Cu o investiţie de 500.000 de dolari, americanii deschid un Muzeu al Bibliei. Intrarea este LIBERĂ! – VIDEO

Papa a apreciat că nu ne putem “limita la a ne fi milă, pentru că mila se limitează la ajutoare de urgenţă, în timp ce iubirea inspiră justiţie”.

“Să iubeşti înseamnă să contribui ca fiecare ţară să-şi crească producţia şi să ajungă să-şi satisfacă singură propriile nevoi alimentare. Să iubeşti se traduce în a te gândi la noi modele de dezvoltare şi de consum, adoptând politici care nu agravează situaţia popoarelor mai puţin avansate sau dependenţa lor externă”, a specificat papa Francisc.

“Să dăm atenţie strigătului multora dintre fraţii noştri marginalizaţi şi excluşi. ‘Mi-e foame, sunt străin, sunt gol, bolnav, izolat într-o tabără de refugiaţi'”, a adăugat suveranul pontif pe un ton grav.

Papa a dezvelit luni o sculptură la sediul FAO din Roma care îl reprezintă pe micul băiat sirian Alan Kurdi, găsit mort pe o plajă în 2015 şi devenit de atunci simbolul dramei refugiaţilor în Mediterana. Opera artistului italian Luigi Prevedel reprezintă o donaţie a papei Francisc.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.